Blogger Backgrounds

Tuesday, March 24, 2015

Sabar menunggu.


Assalamualaikum.

Wohoo, everyday aku dok check email. Hahaha, kot kot orang panggil peg temuduga kan. Hmm, 
sabaq sabaq ! ada rezeki ada laa email suruh p temuduga. HAHA, teruskan berdoa.
Sejak p tengok LIMA15 nih, kian menjadi jadi aku nih. KELOPOQ ! ahaha
bukan sebab apa. Aku minat bab bab tentera nih. Depa kemaih, displin. Uniform depa kemaih.
Haihh, teringin nak sarung uniform navy aihh. ahahaha.

Ada rezeki ada, mau jodoh nak jd navy, jadi jugak :) hewhew.
Kalau tak dapat laa, study lagi pastu mintak jd pegawai. Pheww. Buleh centu ? 
Study course design buleh ka jd pegawai navy ? hmm.

Apa apa pun keep praying. Oh yaa, just left3 weeks ! yehuu. Dah nak habes practical, then buleh p merata tanpa memikirkan kerja :D HAHA. Tapi risau tetap ada. Takpaaa. Chill dah laa.

Hmm, actually aku dah penat jaga hati manusia nih. Aku tak penah lupa org yg baik dgn aku
org yang tak baik dengan aku pun aku ingat. Jangan nak terus judge aku mcm tu. Mai tanya aku elok elok. Ada sebab buat mcm tu, dulu lain sekarang lain. Haa, stg aku nyanyi lagu tegar baru tau.
Ahaii, Aku tiap hari rasa serba salah. Tu pun naseb org habaq, kalau takdak org habaq
aku taktau jugak. Chill, apa apa pun, mai tanya elok elok kay. Rinduuu tauu. Bukan tak rindu.

26 nih ada temuduga TDM, tapi takpi kot. Aku kerja, dah laa cuti tgk lima haritu. Nih nak cuti pulak,
mmg nak kena lah. HAHAHA. cari pasai. 

Got to go ! Takdak kerja, tapi kena cari kerja. bye.

Thursday, March 12, 2015

Throwback.


Assalamualaikum.

Lahaiii, rinduuu Amar ! Serious rindu.Nak menanges rasa, selalunya pagi pagi nampak muka dia, bau dia ! nih dia takdak. hmmm hmmm, bilaa amar nak mai nih, along rinduu.

your first step. Rarekan along ajaq amar jalan atas tar terus :P


Hehehe, depa ada partner, aku ? penompang jaa. dedik nak ikot jugak ! hahah thanks besty.


Nahh, nih geng jpam pulak ! hewhew, 


skytrex ! Hehehe.


buddies ! ehh fiqah ? kenapa tido ? Hahaha syafa acah acah model. 

Okayy, thats all for today ! Actually, serba salah dgn buddies ! masalah bilik dekat kamsis. Kan senang kalau 7 org nih buleh sumbat dalam satu bilik. HAHAHA perhaps ! Okay bye.





Thursday, March 5, 2015

Maveles.

Assalamualaikum. 

Haaaa, akhirnyaaa berjaya jugak makan nasi ayam dekat kedai 1 malaysia. Aku nih mengidam mengalahkan org berbadan dua. Hahaha, hmm terasa kesedapan ayamnya. Hehehe. Thanks to kak ili, dia lanjeee guaa harini. Hiksss, moga murah rezeki yew. 

Ahaaa, rini beramai laaa org kot kuah nih. Hahaha buat apa tah ramai ramai. Hehe, kejam betei aku, hiks, tasyabarr nak tunggu lima ! Pasti meriah gitueww, 

laaa, lupa nak habaqq ! Hampa tau dak, aku gigih jugak hantaq resume dekat tudm. Aku taktau laa jd gena nanti. Hahahah. Harap rezeki menyebelahi aku. Amin. Takpaa janji ada usaha. Nak jugak sarung uniform air force. Huhuhu. Mesti bangga mak dgn abah cek. Tak lupa juga, moga hg pun berjayaa ayam gemuk aka atikah rashid.

Okay, tu jaaa nak habaq pun, hahaha kbyeee

Sunday, March 1, 2015

Takda rezeki.


Assalamualaikum

Hahaha, sedih dan frust ! tapi still buleh senyum. Okay, takdak rezeki nak sarung unifrom airforce.
Takpaa, next time cuba lagi. Keep smile and don't give up. Okay ? Hehe, first time aku p temuduga tentera. Sangat nervous, tapi relax lahh. Bukan selalu. Meh nak chegita time p temuduga tu. hikhik

6.30 am - pagi pagi aku dah bangun. Agak baloq liat laa sebab semalam tak buleh lena dok pikiaq naseb esok.

7.00 am - dah siap check dokument apa yang kena bawak. okay ! salam mak abah.
7.30 am - on my way peg SMK Ayer Hangat dengan maklong. Pehh, ketiaqq lutuit baqhang. HAHAH
8.15 am - dah ada disana tunggu pegawai Tudm mai. Time tuu semua aku rasa. Sbb mental tak berapa nak strong. Nampak org yang lagi sado pada aku. Dalam hati takyah kata laa, mesti geng nih terpilih sebab kemaihh. hahaha
8.30 am - van Tudm memasuki kawasan ! ahh skema ayat. Takpaaa, cuba dulu mana tau rezeki ada kat sini.
Dan aku tak ingat pukul berapa. HAHAH. dah beratur ikot jantina. Pegawai mula edarkan borang pemohonan tudm. Isi punya isi, dan berkenalan dengan org sebelah, mai dari yan. Pehh, semangat betei dia. Lembut jaa org dia, tetiba kena marah sebab bersembang. HAHA, Dah nampak mcm aku tak berdisplin. Garang betei. Hmm Hmm,
 Dah siap check apa semua mai tang check result. Okayy, aku dah mula rasa tak sedap hati. Bila pegawai kata jaa MATH sapa lulus, silaa balik. terima kasih cuba lagi. Time tu aku rasa mcm nak meraung jaaa ! Aaaaaaaa. Nak jugakkkkkkk. Hahahaha Dengan perlahannya aku bangun dan amik bag ! Pulang mari lahh pulang, huhuhu. Takdak rezeki. Takpa aku harap rezeki aku ada dekat badan beruniform lain. Amin, tapi sekarang pun aku sukarela Jpam. uniform jugak tuu. Okay malas cerita. Kbyeeee. Bosan betei pengalaman aku p temuduga :D Takdan hangat pungkoq dah kena balik. Sedih. Hehehehe

Last last aku peg latihan jpam. Masyuk jugak. Hahahaha.