Blogger Backgrounds

Friday, February 27, 2015

Hari esok.

Assalamualaikum. 

Wehh wehh, esok dah 28/2 hari sabtuu. First time nih aku nak p temuduga askar. Wehhh, ketaq wehh ! Esok temuduga tudm wehh. Aku taktau nak jd gena esok. Wehhh, aku taktau nak explain genaa wehh. Aku cuak wehh. Hahahaha. Mengelabah !! Ahaii. 

Pehh, esok nih hari dalam sejarah aku p temuduga askar. Tapi bukan askar yang aku idam idamkan selama nih. Nih tudm. Yg aku dok adore navy nuh ! Hauu suwitt kalau dpt jd navy ! In sha allah. Apa apa pun usaha. Kalau tak usaha mana nak dapat hasil. 

Takpaa, letak kepercayaan kepada rezeki. Kalau allah dah tetapkan, kot mana pun buleh jd jugak. Kalau dak, takdak rezeki laa namanyaa. Mungkin aku mmg dilahirkan sebagai designer. Haa gituu, takpaaa. Usaha dulu baru tau. 

Hahahaha, ketaq sebenaqnyaa sbb fitness zero ! Tak jogging, pasaipaa ? Pasai baloq liat !! Hahaha takpaaa takpaa. Esok kita tgk apa nak jd. Got to go . Doakan aku kawan kawan. Lebiuu.

Tuesday, February 24, 2015

Nak jd TLDM jugak !

Assalamualaikum. 

Hai apa habaq korungss ? Sihat ? Alhamdulillah. Hmm hmm, dua tiga hari nih awat taktau. Dok berkobaq kobaq nak jd tentera. Aku dah malaih belajaq oii. Huhuhu, nak ligan cita cita aku pulak. Lama dah aku dok ligan cita cita nih.

Harap aku tak lepas peluang nih. Bukan senang nak tunggu temuduga tldm nih. Hmm, harap rezeki menyebelahi aku. Amin. Lina pun dah jd navy, ahai bestnyaa. Kemas dan displin. Berharap sangat nak jd navy nih. Huhuhu. Tudm bukan tak minat, minat jugak. Tapi aku rasa mcm org pandai jaa yg buleh masuk tudm nih. Aku nih slow sikit bab pelajaran. Aku minat bersokan dan outdoor activity. Haaa, gituu. Tak kesah hitam, biaq tak gebugebas. Janji aku buleh sarung uniform tldm. Amin. Doakan aku. 

Sunday, February 15, 2015

Rasa sesuatu.

Eh haii, you know what i feel. Aku rasa mcm ada benda yg tak kena jaa. Wehh, mesti ada benda yg tak elok disampai kat dia kot. Aku actually tak kesah sangat dia tak suka or what. 

Tapi cara dia tu mcm benci gilaa, okay positive mind. Maybe time aku online dia dah nak off. Haha, suddently jaa dia off bila aku on. Agak terasa tapi positive lagi. Ehh, aku nak buat mcm mana ehh ? Seriously aku tak kesah kalau dia tak suka pun. But i need a reason. Cmtu jaaa diam. Hahaha

Tetiba terpikir, ehh taknak laaa org pikiaq aku nih liaq jahat apa semua dan aku pun takmau laa org pikiaq aku nih baik sangat. Aku pun manusia biasa jugak. Ada buat salah silap, seriously nyesai p habaq. Macam mana aku nak cuci otak seniri -_- setegheesss. Hahaha

Kakak kicik tolong saya kakak kicik. Aku buleh move on. Tapi aku teringat org cerita buruk pasai hg dekat aku. Mustahil org tak cerita buruk pasai aku dekat hg. Tu aku risau, dan aku tak terus judge org tanpa selidik. Hahahah. Macam dia lari jauh pada aku. 

Ntah ntah org cerita dekat dia aku nih tak berjenih. Wehhh, kawan dulu baru tau aku cena. Nak keluaq lepak dgn lelaki mmg dak ahh. Keluaq pun dengan maksu aku, kawan kawan sekolah dulu. Berdua duaan mmg dak ahh. Kalau pasai aku jumpa ritu tak bertegoq tu, act sedih sebab tetiba hg diam so aku pun diam ahh. Hahaha sorry. Tapi mo ada org cerita buruk pasai aku. Haa sini aku nak cerita balik apa yg dia cerita pasai hg.

Okay, harap mood kelia balik. Kbye

Skytrex Langkawi.


 Assalamualaikum, 

Haii haii, phewww ! Akhirnya berjaya. Dah lama dok plan nak p asyik postpone jaa. Sbb tak cukup corum. Haaa, kemarin semua cukup. Apa lagii, meragaih laa kami ramai ramai. Ya allah, best sangat buleh p situ. Mula aku risau, sbb aku nih gayat. Risau yang amat, last last aku dulu  yg eksaited. Hahahaha.

Yang kami try kelmarin extreme challenge. Haaamik kauu, fitnes apa semua zero terus amik extreme, awat tak pancit tgh jalan. Tapi disebabkan ramai ramai, hilang semua rasa rasa yg tak tenteramkan jiwa tuu. Fuhh, flying fox, spider web semua adooo. Mmg gempak ahh tinggi dia. Ketaq satu badan sebab tgk bawah. Hahaha, 

Next time nak cuba big thrill and apa lagi yg ada. Tapi fitness kena cari dulu. Nak p temuduga sama. Cari fitness lagiiiii. Yehuuuu, taksyabar nak p sekali lagi. Kumpul wang. 

  






Thursday, February 12, 2015

A F R A I D


Assalamualaikum. 

Okay, sangat bosan sebab keja takdak. Uishhh, tasyabar nak habes practical nihh. Kenapa tak sabar ? sebab nak p holiday lah, nak tenangkan fikiran yg tengah gedik dok pikiaq mcm mcm. HAHAH. Practical sini best, semua keliaa. Aku jaa yang tak betei sangat. Dok buat pendiam buleh :3 HAHAHA. Takleh blah, mo kawan kawan aku yang lain tgk aku cenni. Saheh depa gelak. 

Ohhh, Tahniah kepada diri sendiri. Sebab dah start berubah, haaa cenni laa ! HAHAHA, Aku tak sabaq nak p interview nihh ! Harap aku dapat lahh, tak larat nak belajaq dah. Tapi rasa sayang pulak lagi setaun jaa lagi. Hmm, Tapi tetap nak p jugak interview tu. Dokumen dah prepare, tunggu hari jaa ! Ehh, fitness tak mantap lagi. Semalam aku try sit up 35x dalam masa 1 minit pun nyaris gagal. Ohh, sedih. Macam mana time interview nanti ? Takmo balik sajaa ! At least ada jugak. Kena start jogging minggu depan. Fitness bukan mudah nak dapat oiii !

Alahai, sedih dengan diri sendiri. Makan banyak lemak pun kian bertambah. Uishhh, sadis ! Nyah kau lemak dari badan aku ! HUHUHU. Ermm, tapi aku rasa mcm aku banyak jaa kelemahan nak p try interview tuu. Tapi aku nak jugak. hmmmm, sedih lagii. Usaha dak lagi, tapi dah nak give up. Lahaii, lemah betei laa perempuan nih. Huhuhu

Berani laaa sikit, jangan dok takot takot. Cuba dulu puhleaseeeeee ! 
okayy, nak relax ! miehehehehe kbai 

Tuesday, February 10, 2015

Bulubulu comei


Assalamualaikum,

Hey yoo, are you sihat ? Hewhew. Ehh ehh, rajin nau nau aku update blog laa noh. Miehehe, okay okay nak story. Actually happy tak angga ni.

Pagi tadi balik rumah kalut kalut nak salam parent nak peg keja, pastu abah kata, along p laa tgk tepi pintu tu ada apa ? Guess what ??? Two kittens !!!! How comeiii 😱 sepasang kot. Tetiba rasa mcm malas nak peg keja sebab kucing comei tu.

Tak sabaq nak balik keja aihh, nak main dengan depa. Hmm hmm, mak chak hilang taktau p mana. Sooo sedih. Okay lahhh, byeeeee. 

Monday, February 9, 2015

Lanje kek siked.


Assalamualaikum,

Yoo, what's up ? sihat ke idok ? harap sihat sentiasa. Weheeeee, alhamdulillah. I'm feeling better now. 99% move on, hewhew ! keep it up zalikha ! i know you can do it. Saya dah sado ;) 

Okay i got to go. 



Nah lanje kek ciked ! hahahaha
Tengah malam takdak keja and im hungry !
Taraa, maka terhasil lahh iaa
chocolate cake with cheese 'leleh'
hahahaha



Thursday, February 5, 2015

Mohon Sado !


Assalamualaikum,

Aku tanya apa khabar ? aku tanya apa khabar semuaaaa~ HAHAHA k over. Ermm, MOHON SADO WAHAI HATI. Hahahaha, amboi sejak menjak nih.
Bila aku nak move on woi ! Kenapa still stalk dia woi ? Dia tak pandang hang pun lahh ! Hm, sedih. HUHUHU

Jadi hati kering laaa, buat taktau dah. Pasni jadi diri betoi betoi takyah fake sesikit. Konon nak jd ayu laaa -__- SANGAT ! HAHAHA. Nak jd aku yang dulu. HAHAHAHA. Hmm, malas type. bye.

Sunday, February 1, 2015

Tahniah kawan :)


Assalamualaikum, 

HAHAHA, bravo besty ! berani betei lawan aku yer. HAHAH, hope hg dgn dia okay. Tapi apa apa pun jangan terlalu berharap sangat. Takot jadi mcm aku, sedih nak mam*** ! HAHAHA, chill ahh. Aku harap crush hg tak macam crush aku. Apa apa pun, mmg terbaik ahh hg. Aku doakan yg terbaik untuk hg kawan baik. 

Ahaaa, im gonna cut my hair. Okay dak ? nak gunting mcm elyana tuu. Pendek dan rambut ala-ala helmet, haa gituu. Sayang sangat nak gunting actually, tapi rasa rimas laa pulak. HAHAHA teruk. Okay got to go.