Blogger Backgrounds

Sunday, September 27, 2015

Hahahahahahahah. K aku rinduu tak melawak. Cuma taktau nak habaq genaaa. I want you ! Wuuuuu. Takkan tak kemaih lagi. Aku mau serious serious teruih. Hahahaha. K jgn over. Kbyeee

Tuesday, August 25, 2015

Sehari lagi. Wuuu

Yeayy ! Finally abah bagi balik kerap kerap. Ecehh, tahu laa rindu, dulu kemain. Alah, takyah laa balik selalu, along bukannyaa dok rumah pun. Tapi now, disuruh balik. Hewhew, actually anak abah dgn mak nih pun rindu jugak. Tak sabaq nak jumpa abah dgn mak. Hmm hmmm, rindu masakan mak, rindu abah dok beletiaq. Ehh, kemain aku merindu mcm tgh study dekat oversea pulaksSss. Hahaha. 

Takpaa, lusa dah nak balik utaqa, mak siap warning. Jangan balik takat perlis jaa, balik langkawi terus. Em em, okay mak !  Wuu, serious dah serik rasa dok dekat poli time cuti. Semua org balik dan aku rasa mcm emm emmm. Tedih tak angge. 

Okay. May allah ease everything. Amin.

Monday, July 20, 2015

#raya2015


 
Family :)


Cuba teka mana satu adik :D

 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
Maaf Zahir & Batin.
Ikhlas dari saya dan keluarga.

psttt pstt, tahun nih raya dengan family. Taun depan depan, raya dengan
suami dan mertua pulak. Ahaha, k over. Melawak jaa noo. Mau ada jodoh 
alhamdulillah, Meghelaaa nak menikah. HAHA
Sapa ada calon lebih ? Pas sini sorang. HAHAH
kbyeee.

Sunday, June 28, 2015

Welcome to Semester 5.


Assalamualaikum.

Wehuuu, Selamat datang ke semester 5 dan selamat kembali ke Muadzam Shah. Hahahaha, lama dah balik sini, rini baru buleh update. Lahai, line maxis dekat sini problem nauuu. Aish geram ! HAHAH

Okayy, kejap pulak aku rasaa tak berapa hari dah nak fly balik langkawi. Wuu, tak sabaq. Hewhew. Sem nih cuti tak banyak. Tu aku macam eksaited lebih kalau dapat cuti. 

Alhamdulillah. Semua berjalan dengan lancar. Cuma aku rasa mcm blur sikit. Yelah, satu sem aku practical. Dah tuu balik poli balik, rasa mcm aku pulak yg junior. Hahaha, k over. Now tak lahh rasa mcm sebelum sebelum nih. Abah pun selalu ws anak diaa. Hmm rinduu, tiap hari tanya makan apa harini. Hmm rindu lagi. K mata masuk habuk. 

Dahlaaa sem nih line payah nak dapat. Abah call mesti takdapat. Pastu mula laa nak sedih. Hmm, ehh. Kataa strongg. Baru stay muadzam. Belum manchester lagi. Hahaha. Okay apa apa pun, keep calm hokayy. Jangan mudah melatah. Ingat sentiasa cermin diri. Jangan nak perasan tak tentu hala. Okay ikaaa ?  Hahaha. Geniteee. 

Tuesday, April 14, 2015

Ikot cakap parent !

Assalamualaikum.

Hmm, dah dapat mesej suruh p temuduga, tapi parent tak bg sbb nak suruh habeskan study dulu. Tinggai setaun jaa lagi, habeskan dulu baru apply. Hmm hmm, dah semangat nak p tetiba down terus. Kalau p tanpa izin parent takot pulak. Ahai. Takpaaa setaun jaa lagi. Sabaq... In sha allah, ada rezeki jadi laa navy. Takdak rezeki jadi laa bini org. Hahaha. Mcm jodoh jugak, ada jodoh dok sebelah masa hari sanding, takdak jodoh nanti mai makan kenduri. Takmau jd mcm pantun tu, bercinta bagai nak rak ! Rak roboh. HAHAHAHAHA. Ok hambar. 

Lagi satu, pasai sem yang akan datang. Senior dah siap pesan. Nanti kalau diberi tiga pilihan
amik C.I kalau otak idea mmg tiptop amik advertising. Kalau jenih detail and buleh buat keja remeh nih pilih laa packaging. So aku dekat mana ? Aku dekat tang mana yang memudahkan aku
yang tu aku pilih. 
Nak kata aku kreatif, cukup makan jaa laa. Kalau otak jenih melahirkan idea tiptop, AKJ
aku tiap sem ! HAHA. Nih dak, study benda lain, tapi minat lain tu masalahnyaa.
HAHAHA, takpa. Sebelum nak dapat diploma nih, Belajaq laa bercinta dengan Graphic nih !
Jangan dok ralit bercinta dengan manusia. Nanti apa pun takleh. Hahaha dah laa aku nih jenih takleh org buat taktau kat aku, kira nak sedih jaa. Buruk perangai ! HAHA

Takpaa, slow slow fall in love dengan kos nih. Ritu dah fall in love tetiba mai LIMA
terus hilang rasa cinta tuu. Jatuh cinta dekat tentera balik. Yelaa dari kecik aku dok adore. HAHA
Now, kena habeskan diploma, kalau buleh ambil degree. Eh ! Degree nak amik kos apa ?
Takkan nak amik jurutera mmg dak laa org nak bagi kat aku. HAHA
Kulinari ? buleh laa jugak, Tapi bab nak mereka masakan nih. HABES aku ! Habes. 
HAHAH sebab aku tak pandai masak.
HAHAHA, ok sedih dengan diri sendiri.

Okayyyyy, esok last day ! Weheee, dah nak habes practical dah. Sedih dan happy. 
Tu jaa nak habaq. :)


Okay got to go. Bye 

Tuesday, March 24, 2015

Sabar menunggu.


Assalamualaikum.

Wohoo, everyday aku dok check email. Hahaha, kot kot orang panggil peg temuduga kan. Hmm, 
sabaq sabaq ! ada rezeki ada laa email suruh p temuduga. HAHA, teruskan berdoa.
Sejak p tengok LIMA15 nih, kian menjadi jadi aku nih. KELOPOQ ! ahaha
bukan sebab apa. Aku minat bab bab tentera nih. Depa kemaih, displin. Uniform depa kemaih.
Haihh, teringin nak sarung uniform navy aihh. ahahaha.

Ada rezeki ada, mau jodoh nak jd navy, jadi jugak :) hewhew.
Kalau tak dapat laa, study lagi pastu mintak jd pegawai. Pheww. Buleh centu ? 
Study course design buleh ka jd pegawai navy ? hmm.

Apa apa pun keep praying. Oh yaa, just left3 weeks ! yehuu. Dah nak habes practical, then buleh p merata tanpa memikirkan kerja :D HAHA. Tapi risau tetap ada. Takpaaa. Chill dah laa.

Hmm, actually aku dah penat jaga hati manusia nih. Aku tak penah lupa org yg baik dgn aku
org yang tak baik dengan aku pun aku ingat. Jangan nak terus judge aku mcm tu. Mai tanya aku elok elok. Ada sebab buat mcm tu, dulu lain sekarang lain. Haa, stg aku nyanyi lagu tegar baru tau.
Ahaii, Aku tiap hari rasa serba salah. Tu pun naseb org habaq, kalau takdak org habaq
aku taktau jugak. Chill, apa apa pun, mai tanya elok elok kay. Rinduuu tauu. Bukan tak rindu.

26 nih ada temuduga TDM, tapi takpi kot. Aku kerja, dah laa cuti tgk lima haritu. Nih nak cuti pulak,
mmg nak kena lah. HAHAHA. cari pasai. 

Got to go ! Takdak kerja, tapi kena cari kerja. bye.

Thursday, March 12, 2015

Throwback.


Assalamualaikum.

Lahaiii, rinduuu Amar ! Serious rindu.Nak menanges rasa, selalunya pagi pagi nampak muka dia, bau dia ! nih dia takdak. hmmm hmmm, bilaa amar nak mai nih, along rinduu.

your first step. Rarekan along ajaq amar jalan atas tar terus :P


Hehehe, depa ada partner, aku ? penompang jaa. dedik nak ikot jugak ! hahah thanks besty.


Nahh, nih geng jpam pulak ! hewhew, 


skytrex ! Hehehe.


buddies ! ehh fiqah ? kenapa tido ? Hahaha syafa acah acah model. 

Okayy, thats all for today ! Actually, serba salah dgn buddies ! masalah bilik dekat kamsis. Kan senang kalau 7 org nih buleh sumbat dalam satu bilik. HAHAHA perhaps ! Okay bye.





Thursday, March 5, 2015

Maveles.

Assalamualaikum. 

Haaaa, akhirnyaaa berjaya jugak makan nasi ayam dekat kedai 1 malaysia. Aku nih mengidam mengalahkan org berbadan dua. Hahaha, hmm terasa kesedapan ayamnya. Hehehe. Thanks to kak ili, dia lanjeee guaa harini. Hiksss, moga murah rezeki yew. 

Ahaaa, rini beramai laaa org kot kuah nih. Hahaha buat apa tah ramai ramai. Hehe, kejam betei aku, hiks, tasyabarr nak tunggu lima ! Pasti meriah gitueww, 

laaa, lupa nak habaqq ! Hampa tau dak, aku gigih jugak hantaq resume dekat tudm. Aku taktau laa jd gena nanti. Hahahah. Harap rezeki menyebelahi aku. Amin. Takpaa janji ada usaha. Nak jugak sarung uniform air force. Huhuhu. Mesti bangga mak dgn abah cek. Tak lupa juga, moga hg pun berjayaa ayam gemuk aka atikah rashid.

Okay, tu jaaa nak habaq pun, hahaha kbyeee

Sunday, March 1, 2015

Takda rezeki.


Assalamualaikum

Hahaha, sedih dan frust ! tapi still buleh senyum. Okay, takdak rezeki nak sarung unifrom airforce.
Takpaa, next time cuba lagi. Keep smile and don't give up. Okay ? Hehe, first time aku p temuduga tentera. Sangat nervous, tapi relax lahh. Bukan selalu. Meh nak chegita time p temuduga tu. hikhik

6.30 am - pagi pagi aku dah bangun. Agak baloq liat laa sebab semalam tak buleh lena dok pikiaq naseb esok.

7.00 am - dah siap check dokument apa yang kena bawak. okay ! salam mak abah.
7.30 am - on my way peg SMK Ayer Hangat dengan maklong. Pehh, ketiaqq lutuit baqhang. HAHAH
8.15 am - dah ada disana tunggu pegawai Tudm mai. Time tuu semua aku rasa. Sbb mental tak berapa nak strong. Nampak org yang lagi sado pada aku. Dalam hati takyah kata laa, mesti geng nih terpilih sebab kemaihh. hahaha
8.30 am - van Tudm memasuki kawasan ! ahh skema ayat. Takpaaa, cuba dulu mana tau rezeki ada kat sini.
Dan aku tak ingat pukul berapa. HAHAH. dah beratur ikot jantina. Pegawai mula edarkan borang pemohonan tudm. Isi punya isi, dan berkenalan dengan org sebelah, mai dari yan. Pehh, semangat betei dia. Lembut jaa org dia, tetiba kena marah sebab bersembang. HAHA, Dah nampak mcm aku tak berdisplin. Garang betei. Hmm Hmm,
 Dah siap check apa semua mai tang check result. Okayy, aku dah mula rasa tak sedap hati. Bila pegawai kata jaa MATH sapa lulus, silaa balik. terima kasih cuba lagi. Time tu aku rasa mcm nak meraung jaaa ! Aaaaaaaa. Nak jugakkkkkkk. Hahahaha Dengan perlahannya aku bangun dan amik bag ! Pulang mari lahh pulang, huhuhu. Takdak rezeki. Takpa aku harap rezeki aku ada dekat badan beruniform lain. Amin, tapi sekarang pun aku sukarela Jpam. uniform jugak tuu. Okay malas cerita. Kbyeeee. Bosan betei pengalaman aku p temuduga :D Takdan hangat pungkoq dah kena balik. Sedih. Hehehehe

Last last aku peg latihan jpam. Masyuk jugak. Hahahaha. 



Friday, February 27, 2015

Hari esok.

Assalamualaikum. 

Wehh wehh, esok dah 28/2 hari sabtuu. First time nih aku nak p temuduga askar. Wehhh, ketaq wehh ! Esok temuduga tudm wehh. Aku taktau nak jd gena esok. Wehhh, aku taktau nak explain genaa wehh. Aku cuak wehh. Hahahaha. Mengelabah !! Ahaii. 

Pehh, esok nih hari dalam sejarah aku p temuduga askar. Tapi bukan askar yang aku idam idamkan selama nih. Nih tudm. Yg aku dok adore navy nuh ! Hauu suwitt kalau dpt jd navy ! In sha allah. Apa apa pun usaha. Kalau tak usaha mana nak dapat hasil. 

Takpaa, letak kepercayaan kepada rezeki. Kalau allah dah tetapkan, kot mana pun buleh jd jugak. Kalau dak, takdak rezeki laa namanyaa. Mungkin aku mmg dilahirkan sebagai designer. Haa gituu, takpaaa. Usaha dulu baru tau. 

Hahahaha, ketaq sebenaqnyaa sbb fitness zero ! Tak jogging, pasaipaa ? Pasai baloq liat !! Hahaha takpaaa takpaa. Esok kita tgk apa nak jd. Got to go . Doakan aku kawan kawan. Lebiuu.

Tuesday, February 24, 2015

Nak jd TLDM jugak !

Assalamualaikum. 

Hai apa habaq korungss ? Sihat ? Alhamdulillah. Hmm hmm, dua tiga hari nih awat taktau. Dok berkobaq kobaq nak jd tentera. Aku dah malaih belajaq oii. Huhuhu, nak ligan cita cita aku pulak. Lama dah aku dok ligan cita cita nih.

Harap aku tak lepas peluang nih. Bukan senang nak tunggu temuduga tldm nih. Hmm, harap rezeki menyebelahi aku. Amin. Lina pun dah jd navy, ahai bestnyaa. Kemas dan displin. Berharap sangat nak jd navy nih. Huhuhu. Tudm bukan tak minat, minat jugak. Tapi aku rasa mcm org pandai jaa yg buleh masuk tudm nih. Aku nih slow sikit bab pelajaran. Aku minat bersokan dan outdoor activity. Haaa, gituu. Tak kesah hitam, biaq tak gebugebas. Janji aku buleh sarung uniform tldm. Amin. Doakan aku. 

Sunday, February 15, 2015

Rasa sesuatu.

Eh haii, you know what i feel. Aku rasa mcm ada benda yg tak kena jaa. Wehh, mesti ada benda yg tak elok disampai kat dia kot. Aku actually tak kesah sangat dia tak suka or what. 

Tapi cara dia tu mcm benci gilaa, okay positive mind. Maybe time aku online dia dah nak off. Haha, suddently jaa dia off bila aku on. Agak terasa tapi positive lagi. Ehh, aku nak buat mcm mana ehh ? Seriously aku tak kesah kalau dia tak suka pun. But i need a reason. Cmtu jaaa diam. Hahaha

Tetiba terpikir, ehh taknak laaa org pikiaq aku nih liaq jahat apa semua dan aku pun takmau laa org pikiaq aku nih baik sangat. Aku pun manusia biasa jugak. Ada buat salah silap, seriously nyesai p habaq. Macam mana aku nak cuci otak seniri -_- setegheesss. Hahaha

Kakak kicik tolong saya kakak kicik. Aku buleh move on. Tapi aku teringat org cerita buruk pasai hg dekat aku. Mustahil org tak cerita buruk pasai aku dekat hg. Tu aku risau, dan aku tak terus judge org tanpa selidik. Hahahah. Macam dia lari jauh pada aku. 

Ntah ntah org cerita dekat dia aku nih tak berjenih. Wehhh, kawan dulu baru tau aku cena. Nak keluaq lepak dgn lelaki mmg dak ahh. Keluaq pun dengan maksu aku, kawan kawan sekolah dulu. Berdua duaan mmg dak ahh. Kalau pasai aku jumpa ritu tak bertegoq tu, act sedih sebab tetiba hg diam so aku pun diam ahh. Hahaha sorry. Tapi mo ada org cerita buruk pasai aku. Haa sini aku nak cerita balik apa yg dia cerita pasai hg.

Okay, harap mood kelia balik. Kbye

Skytrex Langkawi.


 Assalamualaikum, 

Haii haii, phewww ! Akhirnya berjaya. Dah lama dok plan nak p asyik postpone jaa. Sbb tak cukup corum. Haaa, kemarin semua cukup. Apa lagii, meragaih laa kami ramai ramai. Ya allah, best sangat buleh p situ. Mula aku risau, sbb aku nih gayat. Risau yang amat, last last aku dulu  yg eksaited. Hahahaha.

Yang kami try kelmarin extreme challenge. Haaamik kauu, fitnes apa semua zero terus amik extreme, awat tak pancit tgh jalan. Tapi disebabkan ramai ramai, hilang semua rasa rasa yg tak tenteramkan jiwa tuu. Fuhh, flying fox, spider web semua adooo. Mmg gempak ahh tinggi dia. Ketaq satu badan sebab tgk bawah. Hahaha, 

Next time nak cuba big thrill and apa lagi yg ada. Tapi fitness kena cari dulu. Nak p temuduga sama. Cari fitness lagiiiii. Yehuuuu, taksyabar nak p sekali lagi. Kumpul wang. 

  






Thursday, February 12, 2015

A F R A I D


Assalamualaikum. 

Okay, sangat bosan sebab keja takdak. Uishhh, tasyabar nak habes practical nihh. Kenapa tak sabar ? sebab nak p holiday lah, nak tenangkan fikiran yg tengah gedik dok pikiaq mcm mcm. HAHAH. Practical sini best, semua keliaa. Aku jaa yang tak betei sangat. Dok buat pendiam buleh :3 HAHAHA. Takleh blah, mo kawan kawan aku yang lain tgk aku cenni. Saheh depa gelak. 

Ohhh, Tahniah kepada diri sendiri. Sebab dah start berubah, haaa cenni laa ! HAHAHA, Aku tak sabaq nak p interview nihh ! Harap aku dapat lahh, tak larat nak belajaq dah. Tapi rasa sayang pulak lagi setaun jaa lagi. Hmm, Tapi tetap nak p jugak interview tu. Dokumen dah prepare, tunggu hari jaa ! Ehh, fitness tak mantap lagi. Semalam aku try sit up 35x dalam masa 1 minit pun nyaris gagal. Ohh, sedih. Macam mana time interview nanti ? Takmo balik sajaa ! At least ada jugak. Kena start jogging minggu depan. Fitness bukan mudah nak dapat oiii !

Alahai, sedih dengan diri sendiri. Makan banyak lemak pun kian bertambah. Uishhh, sadis ! Nyah kau lemak dari badan aku ! HUHUHU. Ermm, tapi aku rasa mcm aku banyak jaa kelemahan nak p try interview tuu. Tapi aku nak jugak. hmmmm, sedih lagii. Usaha dak lagi, tapi dah nak give up. Lahaii, lemah betei laa perempuan nih. Huhuhu

Berani laaa sikit, jangan dok takot takot. Cuba dulu puhleaseeeeee ! 
okayy, nak relax ! miehehehehe kbai 

Tuesday, February 10, 2015

Bulubulu comei


Assalamualaikum,

Hey yoo, are you sihat ? Hewhew. Ehh ehh, rajin nau nau aku update blog laa noh. Miehehe, okay okay nak story. Actually happy tak angga ni.

Pagi tadi balik rumah kalut kalut nak salam parent nak peg keja, pastu abah kata, along p laa tgk tepi pintu tu ada apa ? Guess what ??? Two kittens !!!! How comeiii 😱 sepasang kot. Tetiba rasa mcm malas nak peg keja sebab kucing comei tu.

Tak sabaq nak balik keja aihh, nak main dengan depa. Hmm hmm, mak chak hilang taktau p mana. Sooo sedih. Okay lahhh, byeeeee. 

Monday, February 9, 2015

Lanje kek siked.


Assalamualaikum,

Yoo, what's up ? sihat ke idok ? harap sihat sentiasa. Weheeeee, alhamdulillah. I'm feeling better now. 99% move on, hewhew ! keep it up zalikha ! i know you can do it. Saya dah sado ;) 

Okay i got to go. 



Nah lanje kek ciked ! hahahaha
Tengah malam takdak keja and im hungry !
Taraa, maka terhasil lahh iaa
chocolate cake with cheese 'leleh'
hahahaha



Thursday, February 5, 2015

Mohon Sado !


Assalamualaikum,

Aku tanya apa khabar ? aku tanya apa khabar semuaaaa~ HAHAHA k over. Ermm, MOHON SADO WAHAI HATI. Hahahaha, amboi sejak menjak nih.
Bila aku nak move on woi ! Kenapa still stalk dia woi ? Dia tak pandang hang pun lahh ! Hm, sedih. HUHUHU

Jadi hati kering laaa, buat taktau dah. Pasni jadi diri betoi betoi takyah fake sesikit. Konon nak jd ayu laaa -__- SANGAT ! HAHAHA. Nak jd aku yang dulu. HAHAHAHA. Hmm, malas type. bye.

Sunday, February 1, 2015

Tahniah kawan :)


Assalamualaikum, 

HAHAHA, bravo besty ! berani betei lawan aku yer. HAHAH, hope hg dgn dia okay. Tapi apa apa pun jangan terlalu berharap sangat. Takot jadi mcm aku, sedih nak mam*** ! HAHAHA, chill ahh. Aku harap crush hg tak macam crush aku. Apa apa pun, mmg terbaik ahh hg. Aku doakan yg terbaik untuk hg kawan baik. 

Ahaaa, im gonna cut my hair. Okay dak ? nak gunting mcm elyana tuu. Pendek dan rambut ala-ala helmet, haa gituu. Sayang sangat nak gunting actually, tapi rasa rimas laa pulak. HAHAHA teruk. Okay got to go. 

Monday, January 19, 2015

Assalamualaikum.

Apa habaq you all ? iolss sihat alhamdulillah, Hmm. Tetiba hilang idea nak mengepost pulak. Ayoo, Ahaaa, Actually aku dah fall in love nak peg travel. Wow ! mcm duit banyak. -_- hahah ! Aku kena usaha lagi untuk capai benda yg aku nak. Aku teringin nak peg travel around the world. Dulu aku rasa benda nih buang masa laa, buang duit lahh ! Bila dah rasa ! berbaloi. Even peg penang jaa. hewhew. Hmm, tasyabarnyaaa. Aku kena berusaha bersungguh sungguh.

Okay, yg nih aku taktau nak cakap apa. Aku harap aku buleh handle mind aku before dia makin teruk. Ohmannn, Takkan tak buleh lupa lagi kot ? One sided love ! Eh ntah betul ntah tidak aku punya bahasa tu. Ahh, lantak :P Oh, comeon. Hahaha, okay laa. Nak sambung buat business card. Almaklum laa, dah practical sekarang. kbyeee ! jaga diri yaaa ;)