Blogger Backgrounds

Wednesday, August 27, 2014

Tolonglaaaaa.


Assalamualaikum

haloo halooo, apa khabar kalian ? sihat dok ? aku sihat jahh. Biasa lahh, semamart nak balik ghumoh ! Em. Tashabarnyaaaaa... ok aku dah gedik !
HAHAHA. Ahaa, tahu sebab hapa aku update ? sbb aku geram. Geram sangat. 
Hey, nobody perfect, right ? 

So. Malas nak cakap banyak ! Aku TEGHASEEEE sebab mcm tu -.-
That all for today ! night :*

Sunday, August 24, 2014

Happy Belated Birthday Aqillah.


Assalamualaikum !

HAPPY BELATED BIRTHDAY AQILLA ! 

Semoga hang dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur. Dah 19 tahun dah umoq hang, tua dah weeerrr ! HAHAH aceli Aku rindu hang wehh !
Kita tak rapat mcm dulu dah, Selain tu, Aku nak mintak maaf selama kita kenai nih, aku ada buat salah dengan hang termarah kaa, terkata kaa, terkasaq kaa Segala ter lah ! Aku mintak maaf tau ! Dah mcm hari raya pulak !

Okay, Hang jaga diri leklok tau ! Dah besaq dah. Study rajin rajin buktikan pada family espeacially dekat arwah ayah hg *al-fatihah. Sorry lagi kalau aku ada menyusahkan hang ! Hang kawan yang baik :) Kawan pertama aku dekat poli, hikhik ! Okayy tu jaa aku nak cakap ! Aku taktau nak kata apa dah. 
Take care tahuu ;) 

Takdak gambaq latest :(


                                                                                                                                                                                               Your Friend
                                                                                                                                                                                                 ZLKHZNL

Monday, August 18, 2014

Zalikha Yang Berani :3


Assalamualaikum.


Hai ! Hai ! Hee, apa habaq awok awok semua. Akceli, aku nak share story nih. Ahaaaa, cer teka ! cer teka apa ?

Jangan eksaited sangat takot nanti makan hati. Ching. Okay okay, moh kite story dengan lemah lembut dan lemah gemalai yer.
Okay, storynya camnih. Aku dah luah perasaan sebenaqnya dekat (A) Wohooo, time tu perasaan mcm salad ! bercampoq !!! HAHA, but aku tetap nak habaq jugak. Biaq kena reject asalkan dia tau. Karang punya karang ! pastu aku rujuk dekat member yg kamcing. Check tgk ayat aku nampak poyo dok ? 
Tetapi ternyata ayat aku leklek jer.

Okay, dah tuu aku pun terus copy paste. Suruh fiqah tekan sent. Sebab dah mengelabah teruk, ahai mengalahkan nak cek result poli :3
Lepas sent tu, mula lahh pikiaq bukan bukan. Tapi dah sent dah, apa apa pun redoo jerr. Kahkah ! skemanya ayat ! mintak kaki :D

Lepas beberapa minit, tergerak nak cek. Tgk tgk ada messager masuk ! ohh, punoh doh ! mintok lahh jawapan dia positive. Mana berani tgk dah ! syafa jugak laa yg buka. Pastu syafa pulak yg eksaited lebih, aku dah mcm nak lari 1500m dah ! seram sejuk doh ! HAHA lepas tu nset bertukar tangan ! last sekali baru depa bagi dekat aku. Pehh ! jawapan dia made my day ! Even kita jadi kawan dulu k. Dahh cukup bagi aku sengeh sorang sorang.

Disebabkan tu jugaklah, en. Azman perasan yang kami bertujuh dok bergelak happy ! Ahhh, sayang depaa 6 orang !!!!! happy sama sama, lapaq pun sama sama. Kenapa LAPAQ sama sama ? Sebab kami bertujuh suka makan ! Hahh, sambung story.

Okay, start pada hari tu, aku selalu jugak msj dgn dia. Tapi dia mcm bosan ! HAHA takpaaa. Aku okay jaa, just kekok jaa, sbb lama tak msj dgn Crush ! Ye lahh, aku single tapi dok minat dekat org jaa. Nak kapel ? Jauh sekali ! Kalau buleh, nak kawen terus jaa tapi bukan sekarang masanya. Aku nak kejo cita cita dulu. Nak banggakan parent and family ! Awhh~ rinduunyaa depaaa. 

Haa, Aku pecaya pada jodoh Allah, dia dah aturkan yang terbaik. Just pray to Allah. Inshallah doa akan dimakbulkan. Tengok kawan sebaya dah ramai yang kawen. Aku ? err, honestly im not ready yet ! HAHAHA. Sebab ? banyak sebabnya.

Pakcik dgn maklong aku banyak naikkan semangat aku. Parent tak henti henti support aku. So, aku takmau patahkan harapan depa. So, im gonna finish my work ! tata. Take care my dearest friends !

-Hazwani
-Syarifah
-Nik Fiqah
-Nik Nabilah
-Kak Mimie
-Suraya
-Yana
-Syafa





Tuesday, August 12, 2014

Fighting !


Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar sahabatku sekalian ? harap berada dalam kesihatan dan keredaanNya :)
Fuhh, tetiba teringin nak update blog harini. Selalu line wifi dekat poli nih mcm siput je, but sometime laju mcm arnab. Hmm, berbalik kepada tujuan asal aku update nih ialah aku nak luahkan apa yg aku rasa selama nih.

Aku rasa mcm ada yang tak lengkap jaa dengan aku nih. Hmm, i admit it, mmg banyak benda yang tak lengkap. Aku tak dekatkan diri aku kepadaNya, yelakan semakin aku tinggal makin jauh dariNya. Aku harap kali nih, aku betul betul istiqomah. Start slow slow, kalau nak mengejut aku takot terberenti ditengah jalan jaa. Rasa mcm aku permainkan pulak. Cukuplah selama nih aku buat dosa, seriously aku takot aku mati tak sempat nak bertaubat. Doakan supaya aku cepat dapat jodoh yang buleh bimbing aku ke jannah. Insyallah.

Hmm, taktau nak cakap apa dah :) Inshallah semoga dipermudahkannya.