Blogger Backgrounds

Tuesday, February 25, 2014

BERCAMPUR BAUR.



Assalamualaikum :)

Aloha everyone ! How are you ? i hope you are fine :D kayy, mood sekarang nih okay. Buleh senyum lagi, even start rasa stress, salah sikit nak marah marah, mood menghabiskan duit, mood nak makan banyak banyak. Biasa lah tuu student ! HAHA, ya kaa ? Macam aku sorang ja yang rasa mcm tu.

Hmm, Nak luah perasaan lagi nih. Siyess, tewasaa sangat ! Aku nak rapat balik mcm dulu, yes i know. Mmg salah aku, sbb kadang kadang suka ikot hati sangat. Ye laa, What you give, you'll get back. So, terima lah. Okay, aku mungkin dah kehilangan besfriend ! yes, totally lost ! she's different now. But you need to move on ieka ! 

Err, speechless ! Aku harap, aku dapat berubah jd seorang anak yang dapat happy kan parentnya :') Sem nih rasa separuh give up. Sedangkan, awal sem haritu beria aku nak AKJ ! HAHA, hanya mimpi mungkin ! 

Aku nih rasa mcm lemah sangat sbb aku takmau org yang aku sayang sedih sbb aku. Kalau buleh aku nak happykan orang sekeliling aku, tapi aku mcm tak mampu jaa. Tak semua org buleh terima aku dan tak semua orang suka aku. Apa apa pun, aku bersyukur :) Ehh, aku nih pasai pa ? Haihh. 

Walau sesetengah orang tak suka aku, sokay. Aku faham :) Aku jenih suka , kalau orang tak puas hati. Just straight to the point tanpa memalukan aku kay :) 

Nak p proceed ! kbyee. xoxo 

Wednesday, February 19, 2014

what can i do ?


Assalamualaikum :)

 Apa khabar semua ? harap dalam keadaan sihat semua. Alhamdulillah, ieka sihat ja, just homesick. Biasa lahh, dok jauh kan ? lagipun tak berapa hari dah nak cuti sem. Haa, dengaq cuti sem, macam semangat jew, macam eksaited jew. HAHA, saat yg ditunggu tunggu kan kot. Woahh, ieka sebenaqnya rindu sangat dengan parent. Dengan adek tak, dia asyik suruh aku balik poli jaa. Siap kata aku anak manja lagi ! hamboi kauu, cubit perut kang !

Hmm, tujuan utama aku update rini ialah...... "Apa perasaan hampa, kalau orang tu baik dengan hampa. Tapi ramai org tak suka dia. Pastu orang pun macam kurang berkomunikasi dengan hampa disebabkan kawan dengan dia" Ehh panjang nau ! Err, ekceli aku kesian dekat someone nih, dia selalu cerita pasai friend dia. Dia sayang gila friendship tu. Tapi, kawan dia tu mcm kacang lupakan kulit dah. Aku tak menyebelahi sapa sapa pun, tapi macam tak adil lah mcm tu. Tak semestinya benda tu dituju dekat friend dia. She has many friend too. So, jangan nak terasa lah. 

Lagi satu, mcm tak matured ja, berstatus bagai. Dah macam aku tingkatan satu dah. Gaduh dengan teamate, update status. Pastu berlawan lah. Apa apa pun, aku dah rasa dah. Tak pasal pasal kena tuduh amik boiprend org ! Eh, hello ! macam sorang ja lelaki dekat malaysia nih ! err, maap teremosi. Hmm, tak tak ! Aku selalu pegang prinsip nih. "KALAU KITA AMIK HAK ORANG, TAK MUSTAHIL SUATU HARI NANTI ORANG AMIK HAK KITA BALIK" takmau lahh. Hak aku orang amik, pastu nak share share. Err, puhlishhh ! mintak simpang.

Aku nih tak buleh orang yang baik dengan aku, tetiba menangis. Sedih tahuu :/ 

Okay lahh, rasa panjang pulak membebelnya ! Sory kalau ada buat salah yer. Tiada manusia yang sempurna :) 

Lastly, tak tuju dekat sapa pun. Nih apa yang aku rasa sekarang. PULUN IEKA PULUN ! NAK BALIK AWAI :* kboii

-MOHON MAAF KALAU TERKASAR BAHASA-