Blogger Backgrounds

Wednesday, December 31, 2014

Seee !

Assalamualaikum. 

How are you todayy ? Im good ! Wahhh, dah nak masuk tahun baru lahhh. Kejap jaa masa berlalu. Umur pun makin meningkat. Sobsob. Okayy jangan gentar jangan give up. Makin matured, okay what ? Hahahaha.

Okayy ! Azam baru taun 2015 banyak. Takpaa takpaa nanti kita listkan yaww. Ada keja. Got to go 😘

Thursday, December 4, 2014

Latihan Industri.



Assalamualaikum, 

Apa habaq kengkawan ?? baik kaa dokk ? Aku alhamdulillah baik jaa. Cuma dok beloi lagutu laa. HAHAHA. Hmm, How my life ? like usual, nothing happen. Ahaaa, lupa nak habaq aihh. Aku dah start practical, fuhhh ! ohsemmm baq hang. Suasana tempat keja cenggini (Y) Tapi aku first day mcm org tak reti bercakap, aku taktau nak bergaul mcm mana. Hmm, bukan sombong kay ! Cuma mcm kekok jaaa, persekitaran baru. Selalu aku dok keja bawah matahari dgn laut. Nih dalam aircond fresh gituu. 

Hahaha, Not bad practical nihh, cuma aku rindu nak p kelas jaa. Bergelak malam malam dengan memba. Dok rumah krik krik, kalau masyuk baru keluaq jenjalan ka apa kaa. 

Buku jurnal aku jangan ditanya. Still suci dan murni, taktau nak tulis apa ataih tuu. HAHA, hujung hujung minggu baru karang esei ya anak anak ! Takpaa, mujoq ada senior lagi baik budi perkerti yg tolong aku *thanksfad !

Hari ni 4th day dahh, wohooo. Tasyabar nak balik poli present then cuti, Weheee ! Heaven. First time buad kerja banyak. Tapi kawan kawan aku mcm rare lagi ! potong perspek lahh, print banner sendiri, design 100% banner event besaq ! Sokayy, my turn will come :P

Crush terpaksa dilupakan ! i never get him ! i know, hope he'll happy with someone else ! :) Take care yeahh. Kerja bebaik ! your birthday around the corner. 

Friday, November 7, 2014

Happy belated birthday :)


Assalamualaikum.


Apa habiaqqqq kawangg kawangg ? sihat selalu deh ? Alhamdulillah, nampak ? gigih nok kecek kelate. :P Ahh, abaikan pemasalahan disitu. Ehem ! Ehem. Alhamdulillah syukur. Dah 20 tahun hidup didunia nih, terima kasih mak dengan abah. Tanpa mereka siapalah saya :) Okayyyy. Dah cukup umur 20 tahun nih, ehh ! Dah masuk angka 2 lahh ! lahaiii, dah tuaa dahhh. Baru perasaaaaaaannnn. Hmmmm, hahahaha. Okayy. 

Harapan aku lepas nih, belajaq sungguh sungguh. Ligan degree and sambil menyelam minum ayaq *carijodoh HAHA in sha allah ! Pertemu laa cepat cepat. Baguih kawen muda ! Ehh, mcm salah tajuk jaa -_- okay ! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yaa zalikha ! Berubah laa kearah jalan yang benar. Berjinak jinak lahh dengan pemakaian yg menutup aurat. In sha allah harap berkekalan sampai mati. 

AKJ ! please be mine ! :))

Thats all ! one more !!!!! ilebiuuuMAKABAH !!!! lebiuutoooo :*

Saturday, October 11, 2014



Assalamualaikum.

Apa khabar ? sihat kah ? Miehehe. Imma happy girl, tak sabar nak balik. Alhamdulillah, ticket dah booking. Just tunggu hari jaaa, moga dipermudahkan segala urusan. Alhamdulillah, typo dah proceed just nak print and paste on mounting board jaa ! IM just nak masukkan dalam flash jaa. 

Even sem nih rasa macam relax tapi serious takot pointer jatuh ! Hmm, harap pointer sem nih makin naik and aku salah sorg dalam list akj. In sha allah :)

Nak l.i dah nih, cuak jugak ! sebab aku tak rasa artwork aku gempak mcm kawan kawan yang lain tapi aku harap aku buleh perbaiki lagi. Nak sambung degree kalau buleh ! Amin !!!! 

Nak jadi designer atau photography :D Doakan aku ya kawan kawan. I got to go. Nak siapkan keja. Take care btw ich vermisse dich !

Sunday, October 5, 2014


Assalamualaikum

Hi Hi ! Okayy, Akhirnya aku buleh jugak tengok cerita nih jugak. Jyeahhhh :D


Lama dah dok cari. Lepasnih cari cerita lain pulak. Serious best cerita nih. Sweet gilaa Augustus Waters dgn Hazel Grace :) Sampai 4 am. Line tenet mcm siput. Nak habaq yang tu je laaaa. HAHAHA. Kau ghaseee ? Ngada betei. Hal kecik pun nak hapdet. Puih :D HAHA

Okayy, Harini dapat jugak makan rendang ayam, daging, lotong, dgn ketupat nasi. Terima kasih maklang :) Tasyabarnyaaa nak balik awok awok :D 

Keep calm and move on ! Kbyeeee

Monday, September 1, 2014

Celaru


Mohon hapuskan perasaan mcm nih. Gua rasa rimas sangat ! Nak give up pun, rasa macam awal sangat ! gua tak suka orang pandang gua gedik. HAHA dah ahh ! Malas nak ingat. 

Alhamdulillah, dah dapat tempat li. 

Wednesday, August 27, 2014

Tolonglaaaaa.


Assalamualaikum

haloo halooo, apa khabar kalian ? sihat dok ? aku sihat jahh. Biasa lahh, semamart nak balik ghumoh ! Em. Tashabarnyaaaaa... ok aku dah gedik !
HAHAHA. Ahaa, tahu sebab hapa aku update ? sbb aku geram. Geram sangat. 
Hey, nobody perfect, right ? 

So. Malas nak cakap banyak ! Aku TEGHASEEEE sebab mcm tu -.-
That all for today ! night :*

Sunday, August 24, 2014

Happy Belated Birthday Aqillah.


Assalamualaikum !

HAPPY BELATED BIRTHDAY AQILLA ! 

Semoga hang dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur. Dah 19 tahun dah umoq hang, tua dah weeerrr ! HAHAH aceli Aku rindu hang wehh !
Kita tak rapat mcm dulu dah, Selain tu, Aku nak mintak maaf selama kita kenai nih, aku ada buat salah dengan hang termarah kaa, terkata kaa, terkasaq kaa Segala ter lah ! Aku mintak maaf tau ! Dah mcm hari raya pulak !

Okay, Hang jaga diri leklok tau ! Dah besaq dah. Study rajin rajin buktikan pada family espeacially dekat arwah ayah hg *al-fatihah. Sorry lagi kalau aku ada menyusahkan hang ! Hang kawan yang baik :) Kawan pertama aku dekat poli, hikhik ! Okayy tu jaa aku nak cakap ! Aku taktau nak kata apa dah. 
Take care tahuu ;) 

Takdak gambaq latest :(


                                                                                                                                                                                               Your Friend
                                                                                                                                                                                                 ZLKHZNL

Monday, August 18, 2014

Zalikha Yang Berani :3


Assalamualaikum.


Hai ! Hai ! Hee, apa habaq awok awok semua. Akceli, aku nak share story nih. Ahaaaa, cer teka ! cer teka apa ?

Jangan eksaited sangat takot nanti makan hati. Ching. Okay okay, moh kite story dengan lemah lembut dan lemah gemalai yer.
Okay, storynya camnih. Aku dah luah perasaan sebenaqnya dekat (A) Wohooo, time tu perasaan mcm salad ! bercampoq !!! HAHA, but aku tetap nak habaq jugak. Biaq kena reject asalkan dia tau. Karang punya karang ! pastu aku rujuk dekat member yg kamcing. Check tgk ayat aku nampak poyo dok ? 
Tetapi ternyata ayat aku leklek jer.

Okay, dah tuu aku pun terus copy paste. Suruh fiqah tekan sent. Sebab dah mengelabah teruk, ahai mengalahkan nak cek result poli :3
Lepas sent tu, mula lahh pikiaq bukan bukan. Tapi dah sent dah, apa apa pun redoo jerr. Kahkah ! skemanya ayat ! mintak kaki :D

Lepas beberapa minit, tergerak nak cek. Tgk tgk ada messager masuk ! ohh, punoh doh ! mintok lahh jawapan dia positive. Mana berani tgk dah ! syafa jugak laa yg buka. Pastu syafa pulak yg eksaited lebih, aku dah mcm nak lari 1500m dah ! seram sejuk doh ! HAHA lepas tu nset bertukar tangan ! last sekali baru depa bagi dekat aku. Pehh ! jawapan dia made my day ! Even kita jadi kawan dulu k. Dahh cukup bagi aku sengeh sorang sorang.

Disebabkan tu jugaklah, en. Azman perasan yang kami bertujuh dok bergelak happy ! Ahhh, sayang depaa 6 orang !!!!! happy sama sama, lapaq pun sama sama. Kenapa LAPAQ sama sama ? Sebab kami bertujuh suka makan ! Hahh, sambung story.

Okay, start pada hari tu, aku selalu jugak msj dgn dia. Tapi dia mcm bosan ! HAHA takpaaa. Aku okay jaa, just kekok jaa, sbb lama tak msj dgn Crush ! Ye lahh, aku single tapi dok minat dekat org jaa. Nak kapel ? Jauh sekali ! Kalau buleh, nak kawen terus jaa tapi bukan sekarang masanya. Aku nak kejo cita cita dulu. Nak banggakan parent and family ! Awhh~ rinduunyaa depaaa. 

Haa, Aku pecaya pada jodoh Allah, dia dah aturkan yang terbaik. Just pray to Allah. Inshallah doa akan dimakbulkan. Tengok kawan sebaya dah ramai yang kawen. Aku ? err, honestly im not ready yet ! HAHAHA. Sebab ? banyak sebabnya.

Pakcik dgn maklong aku banyak naikkan semangat aku. Parent tak henti henti support aku. So, aku takmau patahkan harapan depa. So, im gonna finish my work ! tata. Take care my dearest friends !

-Hazwani
-Syarifah
-Nik Fiqah
-Nik Nabilah
-Kak Mimie
-Suraya
-Yana
-Syafa





Tuesday, August 12, 2014

Fighting !


Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar sahabatku sekalian ? harap berada dalam kesihatan dan keredaanNya :)
Fuhh, tetiba teringin nak update blog harini. Selalu line wifi dekat poli nih mcm siput je, but sometime laju mcm arnab. Hmm, berbalik kepada tujuan asal aku update nih ialah aku nak luahkan apa yg aku rasa selama nih.

Aku rasa mcm ada yang tak lengkap jaa dengan aku nih. Hmm, i admit it, mmg banyak benda yang tak lengkap. Aku tak dekatkan diri aku kepadaNya, yelakan semakin aku tinggal makin jauh dariNya. Aku harap kali nih, aku betul betul istiqomah. Start slow slow, kalau nak mengejut aku takot terberenti ditengah jalan jaa. Rasa mcm aku permainkan pulak. Cukuplah selama nih aku buat dosa, seriously aku takot aku mati tak sempat nak bertaubat. Doakan supaya aku cepat dapat jodoh yang buleh bimbing aku ke jannah. Insyallah.

Hmm, taktau nak cakap apa dah :) Inshallah semoga dipermudahkannya. 

Monday, July 14, 2014


Assalamualaikum w.b.t

First nak ucap selamat berpuasa even dah masuk 16 ramadhan. Maklum lahh, line tak selalunya kelia, HAHA. Tahun kedua berpuasa jauh dengan family anak perantauan katakan, sob sob sedih pulak. Rindu ohh masakan mak time bulan puasa nih, dekat sini nasi kerabu jaa juadah aku berbuka. SYUKUR. 

Second, Rindunyaa zaman persekolahan bila masuk bulan ramadhan. Iftar ramai ramai, peg bazaar dengan geng rare. Terawih sama sama kdg kdg tuang. Ahaaii, mana mau cari kenangan mcm tu lagi. Rinduu sangat, laa nih payah jaa nak berjumpa semua sebab masing masing dah busy. Gadoh dengan guard kes nak peg bazaar. HAHA, Chepah lahh leader ! wanted aspuri smksh 2011. 
Zaman ketegaq takdak dah. Apa yang orang larang, yang tu yang nak buat sangat. Sampai bilik displin jadi kelas number dua. Mujoq tak kena buang sekolah.

Time nak menjadi sangat waktu malam, perang dengan guard. Tutup lampu koridor usha guard dekat depan. Pastu tempik tempik buat bising. HAHA, apa lagi bengang ahh makcik ain dgn cik gayah. Jangan tiru tauu, tak baik kesian makcik makcik tu. Perangai dulu teruk. Besa laa tak matured habeh lagi, hehe.
Hmm, rinduu sangat. Dekat sini tak mcm suasana dekat sana. 

Apa apapun, syukur ada kawan yang memahami aku. Kawan yg sorak time kita jatuh tu banyak tapi yang support kita time jatuh tak banyak. Aku kalau tak suka, mmg aku payah nak tegoq dah, just diam and tengok jaa. Perangai pelik kan ? Dekat sini banyak yang pretend. HAHA abaikan as long as dia tak kacau life aku :) tapi aku tak suka bila dia asyik tak puas hati dengan kawan aku. Asyik nak cari salah orang, seniri punya salah tak sedaq. Ahai, sedih ! Aku pun tak perfect pun, tapi masih sedaq diri lagi kot. Hehe, okay lahh. Dah nak raya nih. Tak molek nak buat perangai kurang matang. Takpaa, hari raya nanti mintak maaf :D Tak tujukan dekat sapa sapa, just lekluuuu. Kalau terasa, sokay. Simpan bebaik yerr. Okay, maaf kalau terkasar bahasa. 

Monday, June 16, 2014



Assalamualaikum, 

Sihatkah anda ? Harap anda didalam keadaan sihat sejahtera ya :) 
Hmm, BYE langkawi ! Hi POLI ! kejap jaa rasa cuti dua bulan kan ?
Tak puas rasa dok dirumah, hmm. Tapi apakan daya ! Nak belajaq tinggi tinggi
sbb nak ubah naseb family. Oh ya ! Sejak kebelakangan nih tidak dinafikan !
Aku asyik teringat dia ! HAHAHA poyo gila ayat aku. 

Eh, seriously aku suka dia. Aku tak main main tau !! Kalau dia ajak aku kawen. Mmg yes jawapan aku tapi bg aku kenai dulu laa dia cmna. hiks ! Tapi aku yakin dia baik :) Wehh, aku macam nak bagitau satu dunia aku suka dia ! Tapi please jgn cakap aku perigi cari timba dizaman moden nih ! Aku rasa relax kalau dia tau. Tapi tak kesah kalau dia dah ada kesayangan. At least aku tau :) and taklah aku gila seperti SEKARANG ! tet !

HAHA, mesti ramai kawan aku yang bosan layan aku ! Sbb topik aku setiap hari DIA ! haha happy gila kalau buleh cakap pasai dia. KAHKAH ! nampak ? nampak ? aku dah kritikal ! Eh, biar lahh :D 

Tak kesah lah org nak cakap apa. Janji dia tau aku suka dia, tapi aku takot nak cakap ! HAHAHA tak dapat terima bila kena kucai -_- kadang kadang risau jugak kalau aku suka dia tetiba dia cakap. Ehh, dah kenapa hang nih ?? *bunyiguruhpetirtetiba. HAHAHA okayy. Just accept it. 

Okay, disebabkan nak balik poli esok ! Aku dah tegoq dia dlm fb tapi aku just sent :) Agak agak dia nak reply tak ? AHAHA wait and see :D 

Ahhh, dah dah. Makin teruk aku kalau sembang pasai nih. hahaha, kbyeee :D

Monday, May 19, 2014

RESULT


Assalamualaikum...

Apa habaq pembaca ?Penaip disini sihat jaa ! :) Alhamdulillah.
Ahaa, entry kali nih pasai result ! Ehem, ehem. Apa apa pun syukur dengan keputusan itu. Even tak dapat AKJ yg diimpikan tu, pointer aku semakin meningkat. SYUKUR. 

Tahniah dekat classmate yg dapat AKJ :) buleh jugak hampa naik stage sem nih. Aku insyallah sem depan dan depan:D Hiks. Apa pun, mau takdak usaha mmg tak dapat yang tu. Mungkin aku punya usaha sikit kot, takpa lahh past is past. 

Aha,actually aku tak sabaq nak p tgk sukma ! Yehuu peg dengan besty kot. Erk, tetiba teringat pulak cerita sadis. Alahai, aku touching gila sbb aku nak story pasai crush dekat bestie tapi....... dia taknak dengar. Maybe dia dah muak dengan story aku yang tak mendatangkan apa apa nih. Hmm, bersangka baik even agak tersentuh. Ahaks, nevermind. 

Okay, sambung cerita pasai sukma. Wohoo, banyak benda dah plan. Tambah pulak pakcik aku balik. AHA,lagi gempaks kebabom ! btw, aku beranikan diri dalam misi untuk bgtau crush aku tu ! Ah, kerja gila semua nih.

Bukan apa, aku eksaited sangat nak dia tahu yang aku SUKA dia. Kalau direject ? *bunyiguruh . Emm, takpa janji dia tahu :P maklong aku cakap kumbang bukan seekor. Banyak lagi kumbang yer? HAHA kalau comel tak kesah. Cakap ja nak yang mana, mesti dapat punya *cing !

-result-


Hmm, blank dah ! okay goooood night everyone xoxo


Tuesday, May 13, 2014

RESULT dan luahan hati :D


Assalamualaikum.

Kabare ? Waras ? Hikss. Ohmann ! Result dah nak keluaq nih. Seriously, mokcik dah ketaq tak angga nih, aiyerrr -.- Pointer jangan lah jatuh merudum. takot aku :( Takmau lahh jatuh, even tak dapat akj janji result meningkat.

Hm, kalau teringatkan apa yang girl tu cakap. Tetiba aku rasa down ! Ehh, nyah kau dari minda. Aku pun teghase tahuu ! ' buatpa kalau hantaq awai pun artwork buruk' err, lebih kurang cengitu ler. HMMMMMMM, sedih mak nok !
Tahu lerr dorang dorang tu superb. Gua nih cincai cincai jaa.

Okay okay, fikirkan yg bebaik yaww. Harap baik baik aja :') 15 / 5 / 2014 tarikh yg dinanti nanti kan :) Fuhhh.

Ehem ehem, gua suka sama loo ! loo tau ngak ! cmna aku nak habaq dekat hang aaa ? Asal kalau tgk gambaq hg jaa, rasa cool jah ! Ehh, dah kenapa ?
hiks, even tepuk sorg sorg kaa apa kaa. Oneday, aku nak hg tau aku suka dekat hg ;D Kalau betul lah apa yg aku dengaq, pehhh lagi bertambah cool aku oiii. Biaq dia story berkali kali, tak jemu kot. HAHAHA apa apa pun. Lekluuu, jangan sampai gua nanges gulin gulin :D 

Haa, sampai disini saja, see you later. Byeee :*

Saturday, May 3, 2014

Nak kawen buleh ?


Assalamualaikum.

Makcik makcik, pakcikpakcik sihat kerrr ? *alalalaterlajaklaris. Ehemehem, tujuan aku tulis entry nih sebab aku nak share something ! errr, psst pstt ! mak along nak menikah buleh ? *pang* kan dah kena tampaq, galok sangat nak menikah. HAHAH okayy okay. serious ! 

Erm, tak berapa hari dah, anak jiran aku nak kawin ! wehuuuu. Aku pulak yg eksaited. HAHA, yelahh sebab anak dia sebaya aku dan aku pun dah start fefeeling nak menikah awai ! *pang* kena lagi. Haaa, bagus actually kawen muda nih, yelaaa ia dapat mengelakan dari melakukan maksiat. Disamping itu, ia jugak dapat membendung gejala yg tak berfaedah.Tapi, nak kawen muda tu kena la pikiaq habes habes. Jangan dok pikiaq pasai first night jaa. Amboiboi kauu ! tanggungjawab tu penting yaa anak anak ! bukan senang nak bela anak dara orang.

Nah, berjela jela aku bg. Aku pun teringin nak kawen muda jugak ;) tapi tetiba maklong aku whatsapp kata mak dgn abah aku tgh mencari calon kt aku tetiba jd cuak ! ohmannn, aku lawak jaa. Mujoq laaa maklong aku melawak, kalau dak.....habessss laaaaa akuuu :'( k k lawak jaaa.

Target aku, nak bok balik dip dulu, pastu buleh laa pikiaq sesikit pasai nih. 
Hiksss :3 aku minat mamat nih. Tapi dia nih mcm takdee feeling jaa ! aiyerr
gua puji dia sebab dia lekluu jerr. Tak pulak gegedik kalau nampak pompuan lawa. Haha, tapi taktau laa kot taste dia bukan pompuan malaysia. Hmm, melepas lah aku HAHA. 

Takpaaa, jodoh ada jaa kat mana mana, cuma taktau dengan sapa and bila dan dimana. Amboi kau, ayat aku. HAHAHA. Ai, lagi lama aku dok menaip nih, lagi merla akuuu dok berangan ! HAHAHA. kboiiiiii :*

Tuesday, March 18, 2014

SABAR


Assalamualaikum.

Apa khabar semua. Harap dalam keadaan sihat walafiat. Wuhuuu, tinggai berapa minggu lagi nak balik langkawi. Ya, Allah. Tak sabaqnyaaaa. Tapi kerja still banyak, even dah berapa hari tido dgn makan tak menentu. Haaa, sem nih dah start rasa mencabar. Bukan senang ehh nak jd designer, tapi.... aku nak jadi navy ! acaner tuu ? Ahaa, 

Takpa, apa yg aku hadapi laa nih, maybe Allah dah create yg terbaik untuk aku. Tak sangka aku buleh improve lukisan aku, penggunaan AI, PS and ID. 
Ehem, tujuan nak tulis entry kali nih bukan pasai nih. Pasai lain :3

Okay, nak start story mory dah nih, dengaq tau luahan hati aku ! HAHA, paksaa dengaq nih ! :D okay, First sekali aku syukur sangat, dari aku form 1- 5, Aku dikurniakan kawan kawan yg baik. Yg tak penah nak bg aku touching sampai nanges, tapi bila aku start masuk 'sini' selalu touching sampai nanges ! Oh, rasa lembik disitu. Tapi, tu lahh yg aku alami laa nih. 

Penat sebenaqnya jaga perasaan orang yg mungkin tak penah nak cuba jaga perasaan orang yg jaga perasaan dia. Ehh, cmna tu ? paham dak ? kalau tak faham. Buat faham je lah. Ehh, mmg mencabar betol ! kalau nak kena ikot mood dia. Mmg susah laa aku nak terima. Aku bukan jenis diam, aku suka cakap banyak dan aku suka suasana ceria. Nih tak, asyik nak layan mood org jaa. Lemak ahh cmtuu, asal moody dekat org lain, jadi mangsa. Oh, tak sanggup.

Hai lah kawan, awak dah besaq. Aku sayang friendship kita, tapi jaga laa sama perasaan orang disekeliling. Jangan orang ja nak jaga perasaan awak. Ingat aku apa ? tegoq sikit dah tarik muka. Emmm, harap sangat awak berubah. Saya nih jenis kalau orang buat muka, takmau cakap. Aku pun mula laa nak jd pendiam. HAAA, aku lari laju laju supaya hang selesa bila aku takdak :D

Tapi, alhamdulillah. Dah dapat kawan yg sentiasa memahami satu sama lain. Harap kekal sampai mati friendship nih :) kalau ieka ada buat salah, just tegor jaa :) in sha allah buleh terima. Sem depan lagi mencabar subjectnya ! menurut senior senior, sem depan mula lah duit keluaq mcm ayaq. Err, cuti 2 bulan. Cari duit beli iphone 5s ! Eh,, perlu kaa ? tapi dalam wishlist. emm.
takpaa, letak tepi dulu lah. wishlist tuu, nt dah ada kerja. Beli lah iphone 8. 

Ehem, cari husband dulu, kata nak p travel dgn husband ! ohh, dah start berangan. Baik aku stop type. Kalau dak, buleh demam sapa yang baca, sbb melugai baca entry nih. Miehehehe.

okay lahh. BABAI future husband :*

Thursday, March 6, 2014

NEVER GIVE UP !



Assalamualaikum.

Come on ieka ! Come on  !! buat yang terbaik. Nih future hang, mmg mula mula susah. Inshaallah, nt hasilnya terbaik. Jangan aaa mudah give up ! Anggap nih semua cabaran. Standard aa student cmnih. Jangan disebabkan benda yang remeh aku lemah. 


Tuesday, March 4, 2014

Final Project !



Assalamualaikum,

Hi, good afternoon everyone. How are you today ? Ieka nak demam lahh ! Arghhh, dgn final project yang bertimbun timbun lagi. Mmg lahh kan ! Oh, tolong laa rajin !!!! nak balik Langkawi awai. Erm, btw aku dah daftar jd sukarelawan sukma ! yehuuu eksaited kot wehh ! Errr, terlebih sudah !

Erm, FINAL PROJECT sem nih mcm susahhh lahh ! Kenapa perlu guna banyak idea ?? kenapa ??? ehh, nama pun designer kan ? So, kena banyak idea ahhh. Okay lahhh. Nak buat kerja ! Gedik update. BYEEEE :*

Tuesday, February 25, 2014

BERCAMPUR BAUR.



Assalamualaikum :)

Aloha everyone ! How are you ? i hope you are fine :D kayy, mood sekarang nih okay. Buleh senyum lagi, even start rasa stress, salah sikit nak marah marah, mood menghabiskan duit, mood nak makan banyak banyak. Biasa lah tuu student ! HAHA, ya kaa ? Macam aku sorang ja yang rasa mcm tu.

Hmm, Nak luah perasaan lagi nih. Siyess, tewasaa sangat ! Aku nak rapat balik mcm dulu, yes i know. Mmg salah aku, sbb kadang kadang suka ikot hati sangat. Ye laa, What you give, you'll get back. So, terima lah. Okay, aku mungkin dah kehilangan besfriend ! yes, totally lost ! she's different now. But you need to move on ieka ! 

Err, speechless ! Aku harap, aku dapat berubah jd seorang anak yang dapat happy kan parentnya :') Sem nih rasa separuh give up. Sedangkan, awal sem haritu beria aku nak AKJ ! HAHA, hanya mimpi mungkin ! 

Aku nih rasa mcm lemah sangat sbb aku takmau org yang aku sayang sedih sbb aku. Kalau buleh aku nak happykan orang sekeliling aku, tapi aku mcm tak mampu jaa. Tak semua org buleh terima aku dan tak semua orang suka aku. Apa apa pun, aku bersyukur :) Ehh, aku nih pasai pa ? Haihh. 

Walau sesetengah orang tak suka aku, sokay. Aku faham :) Aku jenih suka , kalau orang tak puas hati. Just straight to the point tanpa memalukan aku kay :) 

Nak p proceed ! kbyee. xoxo 

Wednesday, February 19, 2014

what can i do ?


Assalamualaikum :)

 Apa khabar semua ? harap dalam keadaan sihat semua. Alhamdulillah, ieka sihat ja, just homesick. Biasa lahh, dok jauh kan ? lagipun tak berapa hari dah nak cuti sem. Haa, dengaq cuti sem, macam semangat jew, macam eksaited jew. HAHA, saat yg ditunggu tunggu kan kot. Woahh, ieka sebenaqnya rindu sangat dengan parent. Dengan adek tak, dia asyik suruh aku balik poli jaa. Siap kata aku anak manja lagi ! hamboi kauu, cubit perut kang !

Hmm, tujuan utama aku update rini ialah...... "Apa perasaan hampa, kalau orang tu baik dengan hampa. Tapi ramai org tak suka dia. Pastu orang pun macam kurang berkomunikasi dengan hampa disebabkan kawan dengan dia" Ehh panjang nau ! Err, ekceli aku kesian dekat someone nih, dia selalu cerita pasai friend dia. Dia sayang gila friendship tu. Tapi, kawan dia tu mcm kacang lupakan kulit dah. Aku tak menyebelahi sapa sapa pun, tapi macam tak adil lah mcm tu. Tak semestinya benda tu dituju dekat friend dia. She has many friend too. So, jangan nak terasa lah. 

Lagi satu, mcm tak matured ja, berstatus bagai. Dah macam aku tingkatan satu dah. Gaduh dengan teamate, update status. Pastu berlawan lah. Apa apa pun, aku dah rasa dah. Tak pasal pasal kena tuduh amik boiprend org ! Eh, hello ! macam sorang ja lelaki dekat malaysia nih ! err, maap teremosi. Hmm, tak tak ! Aku selalu pegang prinsip nih. "KALAU KITA AMIK HAK ORANG, TAK MUSTAHIL SUATU HARI NANTI ORANG AMIK HAK KITA BALIK" takmau lahh. Hak aku orang amik, pastu nak share share. Err, puhlishhh ! mintak simpang.

Aku nih tak buleh orang yang baik dengan aku, tetiba menangis. Sedih tahuu :/ 

Okay lahh, rasa panjang pulak membebelnya ! Sory kalau ada buat salah yer. Tiada manusia yang sempurna :) 

Lastly, tak tuju dekat sapa pun. Nih apa yang aku rasa sekarang. PULUN IEKA PULUN ! NAK BALIK AWAI :* kboii

-MOHON MAAF KALAU TERKASAR BAHASA-

Sunday, January 26, 2014


Assalamualaikum...

Apa habaqq membaa :) ceq kt sini habaq baik jaa. Alhamdulillah, Allah masih memberi
peluang untuk bernafas dimuka bumi ni. Wah, lamanya tak update ye.
Biasalaa, busy dengan Studio Work laa nih, nak perabeh semua.
Balik cuti kerja ringan sikit :D Kalau dak, mmg setimbun ahh
Tapi takpa, demi kebaikan aku even aku rasa mcm nak koyak jaa kertas lukisan :3

Lagi 4 hari nak balik Langkawi, Wuhuuuuu. Im so eksaiteddd :*
Rindu ohh dekat parents :') pasnih dah takdak cuti berminggu minggu.
Mmg tak dan ahh nak balik utagha nuhh, jauh baq hang perjalanan dia.
Lenguh habeh pungkoq pungkoq ohh.
Hihi, 

Ish, mau dah ada chance nak hupdate. otak tetiba blank pulak. lahaisssss
syusyah lewsss, hm. Next time lahh waa kungsi citeww.
tataaaaa :)
Take care yaww :* nah muahh setepek.