Blogger Backgrounds

Wednesday, December 11, 2013

A K U



Assalamualaikum :)

Lama jugak tak update blog. Awhh, rinduu tak sangga.
Hmm, alhamdulillah. Aku sihat walafiat. Tapi HOMESICK !
okay, minggu depan nak balik rumah dah. Yeay ! *tepuk lalat.

Hmm, kejap jaa aku dah masuk sem 2. Rasa mcm kemarin ja aku mai muadzam.
Parent hantaq, jumpa kawan baru, persekitaran baru.
Yg penting, aku jauh dari family :,(
Apa apa pun, syukur :D 

Grafik design nih, mula mula aku mmg minat sikit jaa. Sbb dulu masa sekolah menengah
aku amik seni, so aku punya kerja kursus kena buat pembungkus kerepek ubi.
Bg aku susah, sbb aku tak pandai melukis, tak kreatif, aku takot nak mewarna, 
Yelaa, dah set dekat pala otak nak jd askar ! mana kena lukis semua nih. HAHA kuno gila akuu.

Bila aku dah jd student grafik. Aku mula minat melukis even lukisan budak pra sekolah lagi cantik. Huhu. Kadang kadang aku menyesai gak ! awat pilih jugak kos nih. awat teruskan jugak kos nih. walaupun tak beberapa minat.
huhu. Aku pun taktau. HAHA
Actually, best ! aku belajaq melukis dlm AI. 
Aku belajaq edit gambaq dekat PS
Belajaq guna kamera manual mode
Aku belajaq lukis atas canvas walaupun lukisan aku kaku.
Aku belajaq mcm mana nak buat poster dlm Ai
Semua tu aku belajaq dekat sem 1.

Bila dah masuk sem 2, aku kena belajaq pasai 
Typography, Rendering Technique, Desktop Publishing, 
Digital illustration, imaging. illustration !
Mula dengaq mmg dah cuak, sbb aku taktau satu benda pun. HAHA dah tak penah dengaq.
Apa yg aku tau, aku dok kalut nak beli marker utk rendering.
HAHA. 
Hari first masuk, aku dah usha takwim. Bila cuti ? bila cuti ?
HAHA, kalut nak balik jaa.
Apa apa pun, sem nih ! aku nak berusaha untuk dapat AKJ !
insyallah.