Blogger Backgrounds

Thursday, September 26, 2013



Assalamualaikum :)

Haii, apa khabaq semua ? sehad dok ?
Alhamdulillah sehad belaka.

Okay, Tak berapa hari lagi dah nak cuti sem, kalau dah nak dekat cuti nih.
Assignment pun kian berlungguk. Tak buleh watlek dah time nih.
Mmg jd burung hantu dan panda masing masing.

Actually, aku susah hati bab PTPTN nih. Lol -.-
Kata 2 minggu, nih dah nak dekat sebulan dah. Aku perlu kan moneyhhh !
Nak siapkan final project. Lahaaaai !!!
Larat nak mintak kat parent kerap kerap :/

Then, lappy aku nih mcm sakit jaa. Aku pun taktau apa sebab dia. 
Nak mintak tolong classmate checkkan apa penyakit dia. 
Harap dia okay, Sbb assignment dok menunggu !
Balik rumah nih, siap laa hang aku pomen ! 
pomen* pebaik

Haihhh, saboo jelaaa. semua dah dpt final project. 
Perabeh laa cepat, pastu buleh laa study ART HISTORY ! 

hmm, hmmm, got to gooo :D 
Byeeeee

Monday, September 16, 2013

Mak kite rindu kitee...




Assalamualaikum sahabat.

Ehem, ehem,. sound check ! test 1,2,3 ! okay keliaa.

Okay, Harini Hari Malaysia kann ?
HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA :D
semoga terus aman dan makmur. 

Dan, esok semua org cuti :D yehuuu. Dapat cuti.
Hmm, aku dok sorg sorg tang nih. HAHA takdak kena mengena.

Hahh, tadi my mum call aku. Rindu mungkin, sbb petang dah msj. 
Malam dia call, tau dia tanya apa ?

MAK : Raya haji along nak balik dak ? 
ME : Ohhhh, nakkkkk laaa *dlm hati.
Erm, final project bertimbun pastu tu tarikh submit. 
Balik cuti sem lah mak, okay ? Last paper 29/10 kot. Pagi.
 MAK : haaa. Okaylah kalau mcm tu, petang buleh balik terus. Along naik bas 
terus kola perlis pastu along amik tiket feri balik tau. Senang sikit, Amik bas petang tau pastu sampai pagi pagi, 
ME : Aaaaa, okay lahh. Apa apa along gtau mak naa. 
MAK : Haa, okayy. 

Huhu, Rinduu mak jugak ! Tapi nak p rasmi RK 8046 nuhhh ! HAHAHA
okayyy, wanna sleep ! Esok roomate waa udah pulang ke poli. Yeayy ! 

Saturday, September 14, 2013

ERRRRR !



Assalamualaikum uolsss !

Hiksss, okayy. Harini aku sorg sorg dlm bilik,
sbb semua roomate and classmate aku balik.
I'm aloneee ! 

hurmm, final project dah dpt idea. tapi nak melukis tu rasa berat sikit laa.
HAHAHA, presentation lagi ! Arghhh. buat terok !
hmm, Cuak jugak ehh dok sorg sorg nih. Jangan lahh sapa sapa ngusik aku. Amin

Ehem ehem ! waa pun crush call kot kemarin ! tak sangka aku.
Ingat dah lupa aku ka apa kaa. Mana tau kot ketemu sama cewet baru. hihi
Okay laa tuuu. Tapi apa perasaan dia kt aku hah ? 
aku rasa dia anggap aku kawan baik kot. HEHEHE. okay laa tuuu
Berkawan lagi baik pada kapel ! serious talk !

Kalau kapel nih, dh break. Terus jadi musuh, then girlfriend baru dia pun.
Automatik anggap kita nih musuh gak. Eh ? betul ka ? o.O
Apa apa jaa. Aku sebenaqnya rindu dekat kawan lama aku tu. Even, dia dah aku org tersyg
Tak salahkan rindu kawan kawan. Bukan lebih pun. Chill kayy :)
HAHAHA. 

Kenapa org selalu tanya aku " duk tempat baru mesti dapat boyfriend baru"
Ehh, perlu kaa ? asal p mana mana jaa mesti ada boyfriend baru ?
bukan nak kata baru. Lama pun takdak. HAHA
aku nih setia orgnyaa ! ceh ayt mintak kena simbah dgn cat ! HAHAHA
Takdak aa, aku sebenarnya takut sikit bab nihh.
kalau kawan tu okay ahh. Tak lahh teruk mana pun kalau umur 19 takdak bf
muda lagi kot. Belajaq pun tak habeh lagi.
Kalau nak ada pun, aku nak hok sama stai mcm aku. Gila gila ! HAHA
baru rare. Mcm dulu dulu. Ada lagi dak mcm tu ? HAHAHA
okayy, dah start merapu nihh. 
hmmm, i got to goo !!!! byeezzzz

jerawat seketoi ! HAHAHA

ini semua poyoo ! :P


Friday, September 6, 2013

Final Project !



Assalamualaikum semua :D

Kabare ? waras !

Hikhik, aqilla ajar aku.
Ermm, Hmm, actually kerja bertimbun tapi apa pun aku tak buat lagi tgh cari mood
Syuhh ! Syuhh ! sifat malas. Mohon Sifat rajin masuk !
Urh ! semalam mmg gempak ahh. Mai nak story, mmg best + seram ahh
P tgk 'The Conjuring' dekat auditorium ala ala tgk dekat wayang gitueww.
Walaupun, cerita tu dah lama keluaq pawagam. Tapi semalam aku baru tgk.
Almaklum laa, gue inikan penakut orangnya ! ehh, bukan takot. seraaaam sikit jaa.
okay berbalik kepada topik asal !
Banyak duit kena keluaq, dah la pt aku tak dpt lagi. Org lain dah enjoy.
Eh, aku bukan nak enjoy, tapi nak bayar duit canvas and buy something yg berguna.
Insyallah, selagi nafsu shopping tak menguasai diriku ini, cewah.

FUNDAMENTALS OF DRAWING !
ada sikit lagi yg perlu disiapkan. Tetapi tekanan lebih kepada potraite and landscape and outdoor drawing ! urghh !!!!! kenapalaaa aku tak berseni mcm org lain -.- Okay
masih bersyukur ! amin.

PROLOGUE TO GRAPHIC DESIGN !
Ni satu lagi, aku lemah gila nak guna AI ! Sbb dulu time sekolah, aku besa dengaq tapi taktau apadia. Now, benda tu aku kena kuasai. Oh, Sapa sapa teror bab AI. Tolong ajarin aku dong ! Huuu, Studio Work tak siap lagi. hmmm.

ART HISTORY !
Arghh ! Arghh ! cemana nih. Islamic art for final project + final exam. Mujoq 1 paper jaa
tapi, aku apa pun taktau. Benda yg aku present aku tau laa. SPHINX and MASTABA !
ohmennn. Kena pulun sikit ye kak ! Subject penting nihh !

COMMUNICATIVE ENGLISH !
Hm, ecah dah quit. So aku sorg laa dok cangak ! markah group discussion masih 0, mungkin.
Ahh, Sloww sloww.

PHOTOGRAPHY !
Photoshop aku lemah teruk ! adek beradek adobe adobe nih. mmg aku tak mahir lagi.
Balik nih, kena cari tusyen adobe ahh ! Anyone ? 

Budak grafik ! HAHAHA, pelik betei. Cita-cita nak jd askar. Tapi amik graphic design. 
miehehehe.
Tak rare langsung. Okay lahh. Buat semua nih demi cuti sem dan future ! kemonnn iekaaa !

Okayy, nak drawing. jom join waaa ! byee XOXO

Sunday, September 1, 2013

Selamat Hari Merdeka ke-56 MALAYSIA !



Assalamualaikum (:

Selamat Hari Merdeka yg ke-56 Malaysia :)
Semoga terus aman dan makmur Amin.
and 
HAPPY BIRTHDAY ANGAH yg ke-16
1/September/2013
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Jadi anak yg berguna tau !
Belajaq rajin rajin sampai buleh capai cita cita hg tuu !
Along doakan yg terbaik. Sayang hang :*

Kemarin aku peg jenjalan dekat Segamat with kak madie and her beloved
boyfie.
Thank for invite me to join you both :)
Sampai jugak aku dekat Segamat ! HAHAHA
Kalau tak mmg peqak la kau, ieka !

Okayy, Just wanna show my pichaaa.


With Aqilla

                                                                           Aqilla again

 Aqilla again

 With Aqilla, Iera, Yaya and Que

 Mehhhh :3

Me and Kak Madie dalam belon nak balik hometown !

Actually, gambaq masa peg segamat tu takdak pun. HIKHIK
Memasing nak jenjalan sampai takdan nak snap ! Wohoo.
got to go ! byeee :D