Blogger Backgrounds

Wednesday, December 11, 2013

A K U



Assalamualaikum :)

Lama jugak tak update blog. Awhh, rinduu tak sangga.
Hmm, alhamdulillah. Aku sihat walafiat. Tapi HOMESICK !
okay, minggu depan nak balik rumah dah. Yeay ! *tepuk lalat.

Hmm, kejap jaa aku dah masuk sem 2. Rasa mcm kemarin ja aku mai muadzam.
Parent hantaq, jumpa kawan baru, persekitaran baru.
Yg penting, aku jauh dari family :,(
Apa apa pun, syukur :D 

Grafik design nih, mula mula aku mmg minat sikit jaa. Sbb dulu masa sekolah menengah
aku amik seni, so aku punya kerja kursus kena buat pembungkus kerepek ubi.
Bg aku susah, sbb aku tak pandai melukis, tak kreatif, aku takot nak mewarna, 
Yelaa, dah set dekat pala otak nak jd askar ! mana kena lukis semua nih. HAHA kuno gila akuu.

Bila aku dah jd student grafik. Aku mula minat melukis even lukisan budak pra sekolah lagi cantik. Huhu. Kadang kadang aku menyesai gak ! awat pilih jugak kos nih. awat teruskan jugak kos nih. walaupun tak beberapa minat.
huhu. Aku pun taktau. HAHA
Actually, best ! aku belajaq melukis dlm AI. 
Aku belajaq edit gambaq dekat PS
Belajaq guna kamera manual mode
Aku belajaq lukis atas canvas walaupun lukisan aku kaku.
Aku belajaq mcm mana nak buat poster dlm Ai
Semua tu aku belajaq dekat sem 1.

Bila dah masuk sem 2, aku kena belajaq pasai 
Typography, Rendering Technique, Desktop Publishing, 
Digital illustration, imaging. illustration !
Mula dengaq mmg dah cuak, sbb aku taktau satu benda pun. HAHA dah tak penah dengaq.
Apa yg aku tau, aku dok kalut nak beli marker utk rendering.
HAHA. 
Hari first masuk, aku dah usha takwim. Bila cuti ? bila cuti ?
HAHA, kalut nak balik jaa.
Apa apa pun, sem nih ! aku nak berusaha untuk dapat AKJ !
insyallah. 

 

Monday, November 25, 2013

Welcome back to PMS :)



Assalamualaikum (",)



Hai hai :) wohoo, jap jaa cuti sem berlalu. Nih dah nak kena balik poli
sobs, sobs. Tak puas lagi duk rumah. Barang pun banyak lagi tak packing. Lahaii, lazy to the max ! dalam kemalasan yg terlampau nih, ada jugak rindu dekat pms :') rindu classmate, rindu BK, BKU, SG, MG bagai. HAHAHA
Alhamdulillah, semua dah settle just nak print out jaa result exam. 

Hilang sikit rasa susah hati nih, HAHA. Kalau tak settel lagi mau teriak aku.
Takdapat kamsis,mmg aku bungkus barang balik rumah terus. HAHA
Naseb dapat kamsis :) cuma roomate dgn bilik ja taktau lagi dekat mana dgn siapa.

Harap aku makin sihat. Semangat baru, sem baru, bilik baru, subject baru, lecturer baru dannnnnn cadar baru :P HAHAH
Sedih ! nak cadar ben10 tak dapat :'( hmm. Takpaa, nanti aku beli jugak.
Esok dah nak bertolak balik Pahang. Sem nih, aku daftar seniri dah.
Saya okay, saya dah besar. Buleh berdikari dh nih ! Ehem, buleh kawen dah nih !
Ehh, apa kena mengena pulak :3 HAHA. lol

 Harapan aku utk sem 2 nih.
- Jangan malu tanya senior !
-Artwork tu bg keliaa lagi !
- Hantar art work on time !
- Mantapkan penggunaan AI dgn PS !
- Belajaq potong mounting board seniri :p
- Pointer kasi cun lagi :)
SEMANGAT !!!!

Okayy, nak sambung packing barang !
Byee :)

Monday, November 11, 2013

Gimme your heart, please !




Assalamualaikum :)

Ehem, how are you today ? Fineeee ?? :D okayy good. Ahaaa, 
GIMME YOUR HEART ! cepatt bg ! Kalau tak aku cubit kauuu :3 
Beranii ? Err, tak.
Okay, mai nak story sikit. Actually, lama dah aku gatai tangan nak cerita pasai nih
tapi disebabkan rumah aku takdak wifi and berukband. So, aku chill dulu
now, aku iktiar gak nak menaip nihh. Aku buat hotspot kot ! tahh, aku pakai buat jaa
janji buleh hapdet ! hmm, 

Laaa nihh, ramai org pakat kawen mudaa. Mcm best jerr, mcm best jer ! HAHA
gatai nauu kau ieka -.- tapi lekluuu. Cari calon luu. ann ? Ann ?
tapi nak cari dekat mannaaaaaa ? hmmmm
HAHA, aku nih jenih mudahh jaa suka dekat org ! kalau org tu care pasai aku. cewahh !
seriously :3 tapi crush aku nih tah laaa. Mcm nak p tempik tepi telinga dia jaa kata aku suka dia. HAHAHA, silap silap aku yg makan penampaq dia -.-' soo. Simpan perasaan sampai dia kawen tauu :P buu. pdn mukaaa hianggg !

Besprengg aku kata ! ' couple when you're ready, not when you're lonely' paham kan maksud diaaa ? 
Aku rasa, aku nih just bosan jaaa. sbb tu mcm jeles jer mcm jeles jerr. bila tgk org kepit dgn marka depa ! aku ? ditemani oleh *krik krik
erghh, abaikan. 
HAHAHA. 

Takpaaa, jodoh tu allah dah tetapkan ! tapi alangkah indahnya bila dapat org yg kita suka
Ahhh, heaven ! hikhik.
kata kata tu satu doa ! harap dia jodoh aku ! AMIN 
wohooo, nih baru tgk dia gelak depan aku. dah bungaa bunga ! mau dia cakap dgn aku. 
silap silap 24 jam aku senyum non stop.
Tapi siapakah ? .. ehh, you can't keep my secret ! bak kata datuk CT biarlah rahsiaaaa ! 
HAHAHA.  
Dah curi tuu, bertanggungjawab lah nohhh ! HAHAHA
ehh, eksaited pulak aku menaip pasai nihh ! 
dah mcm iklan kepci, crazy crunch. 
okayyy okayyy ! Berdoaaaaaa :)

Selamat malam dan jaga diri :*
 

Thursday, October 31, 2013

Semester Break :)



Assalamualaikum.

Holaaaa, long time no see yaa ! rindu gilaa blog nih.
Sejak dua menjak nih busy laa :')

Okayy, dah start cuti sem. Hureyyyyyy   ! *lompatbintang
fuhh, mcm tak percaya aku dah habes sem 1. 
Huuu, mmg mencabar ahhh.
Nak siapkan final project bagai. Mmg give up ahh !
Naseb ada family and friend yg support !
Thanks a lot :*
Kalau takdak depa semua nih, mmg aku heret bag balik langkawi ahh
HAHAHA. 
Tapi aku tetap rasa susah hati sbb final exam Art History tu. erghhh
Mmg blank ahh dlm hall tu. Aku tgk kanan and depan aku. Depa tekun jaa
dok jawab. Tapi taktau kod depa pun mcm aku gak. miehehe

Hmm, next sem. Aku nak aktif balik sukan aku. Harap aku buleh buat apa yg aku nak buat.
HIHI. Harapan utk sem depan. Aku nak buat yg terbaik. 
kasi artwork kelia sikit. HAHAHA

okay lahh. Malas nak merapu dahh !
byeeee :*

Thursday, September 26, 2013



Assalamualaikum :)

Haii, apa khabaq semua ? sehad dok ?
Alhamdulillah sehad belaka.

Okay, Tak berapa hari lagi dah nak cuti sem, kalau dah nak dekat cuti nih.
Assignment pun kian berlungguk. Tak buleh watlek dah time nih.
Mmg jd burung hantu dan panda masing masing.

Actually, aku susah hati bab PTPTN nih. Lol -.-
Kata 2 minggu, nih dah nak dekat sebulan dah. Aku perlu kan moneyhhh !
Nak siapkan final project. Lahaaaai !!!
Larat nak mintak kat parent kerap kerap :/

Then, lappy aku nih mcm sakit jaa. Aku pun taktau apa sebab dia. 
Nak mintak tolong classmate checkkan apa penyakit dia. 
Harap dia okay, Sbb assignment dok menunggu !
Balik rumah nih, siap laa hang aku pomen ! 
pomen* pebaik

Haihhh, saboo jelaaa. semua dah dpt final project. 
Perabeh laa cepat, pastu buleh laa study ART HISTORY ! 

hmm, hmmm, got to gooo :D 
Byeeeee

Monday, September 16, 2013

Mak kite rindu kitee...




Assalamualaikum sahabat.

Ehem, ehem,. sound check ! test 1,2,3 ! okay keliaa.

Okay, Harini Hari Malaysia kann ?
HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA :D
semoga terus aman dan makmur. 

Dan, esok semua org cuti :D yehuuu. Dapat cuti.
Hmm, aku dok sorg sorg tang nih. HAHA takdak kena mengena.

Hahh, tadi my mum call aku. Rindu mungkin, sbb petang dah msj. 
Malam dia call, tau dia tanya apa ?

MAK : Raya haji along nak balik dak ? 
ME : Ohhhh, nakkkkk laaa *dlm hati.
Erm, final project bertimbun pastu tu tarikh submit. 
Balik cuti sem lah mak, okay ? Last paper 29/10 kot. Pagi.
 MAK : haaa. Okaylah kalau mcm tu, petang buleh balik terus. Along naik bas 
terus kola perlis pastu along amik tiket feri balik tau. Senang sikit, Amik bas petang tau pastu sampai pagi pagi, 
ME : Aaaaa, okay lahh. Apa apa along gtau mak naa. 
MAK : Haa, okayy. 

Huhu, Rinduu mak jugak ! Tapi nak p rasmi RK 8046 nuhhh ! HAHAHA
okayyy, wanna sleep ! Esok roomate waa udah pulang ke poli. Yeayy ! 

Saturday, September 14, 2013

ERRRRR !



Assalamualaikum uolsss !

Hiksss, okayy. Harini aku sorg sorg dlm bilik,
sbb semua roomate and classmate aku balik.
I'm aloneee ! 

hurmm, final project dah dpt idea. tapi nak melukis tu rasa berat sikit laa.
HAHAHA, presentation lagi ! Arghhh. buat terok !
hmm, Cuak jugak ehh dok sorg sorg nih. Jangan lahh sapa sapa ngusik aku. Amin

Ehem ehem ! waa pun crush call kot kemarin ! tak sangka aku.
Ingat dah lupa aku ka apa kaa. Mana tau kot ketemu sama cewet baru. hihi
Okay laa tuuu. Tapi apa perasaan dia kt aku hah ? 
aku rasa dia anggap aku kawan baik kot. HEHEHE. okay laa tuuu
Berkawan lagi baik pada kapel ! serious talk !

Kalau kapel nih, dh break. Terus jadi musuh, then girlfriend baru dia pun.
Automatik anggap kita nih musuh gak. Eh ? betul ka ? o.O
Apa apa jaa. Aku sebenaqnya rindu dekat kawan lama aku tu. Even, dia dah aku org tersyg
Tak salahkan rindu kawan kawan. Bukan lebih pun. Chill kayy :)
HAHAHA. 

Kenapa org selalu tanya aku " duk tempat baru mesti dapat boyfriend baru"
Ehh, perlu kaa ? asal p mana mana jaa mesti ada boyfriend baru ?
bukan nak kata baru. Lama pun takdak. HAHA
aku nih setia orgnyaa ! ceh ayt mintak kena simbah dgn cat ! HAHAHA
Takdak aa, aku sebenarnya takut sikit bab nihh.
kalau kawan tu okay ahh. Tak lahh teruk mana pun kalau umur 19 takdak bf
muda lagi kot. Belajaq pun tak habeh lagi.
Kalau nak ada pun, aku nak hok sama stai mcm aku. Gila gila ! HAHA
baru rare. Mcm dulu dulu. Ada lagi dak mcm tu ? HAHAHA
okayy, dah start merapu nihh. 
hmmm, i got to goo !!!! byeezzzz

jerawat seketoi ! HAHAHA

ini semua poyoo ! :P


Friday, September 6, 2013

Final Project !



Assalamualaikum semua :D

Kabare ? waras !

Hikhik, aqilla ajar aku.
Ermm, Hmm, actually kerja bertimbun tapi apa pun aku tak buat lagi tgh cari mood
Syuhh ! Syuhh ! sifat malas. Mohon Sifat rajin masuk !
Urh ! semalam mmg gempak ahh. Mai nak story, mmg best + seram ahh
P tgk 'The Conjuring' dekat auditorium ala ala tgk dekat wayang gitueww.
Walaupun, cerita tu dah lama keluaq pawagam. Tapi semalam aku baru tgk.
Almaklum laa, gue inikan penakut orangnya ! ehh, bukan takot. seraaaam sikit jaa.
okay berbalik kepada topik asal !
Banyak duit kena keluaq, dah la pt aku tak dpt lagi. Org lain dah enjoy.
Eh, aku bukan nak enjoy, tapi nak bayar duit canvas and buy something yg berguna.
Insyallah, selagi nafsu shopping tak menguasai diriku ini, cewah.

FUNDAMENTALS OF DRAWING !
ada sikit lagi yg perlu disiapkan. Tetapi tekanan lebih kepada potraite and landscape and outdoor drawing ! urghh !!!!! kenapalaaa aku tak berseni mcm org lain -.- Okay
masih bersyukur ! amin.

PROLOGUE TO GRAPHIC DESIGN !
Ni satu lagi, aku lemah gila nak guna AI ! Sbb dulu time sekolah, aku besa dengaq tapi taktau apadia. Now, benda tu aku kena kuasai. Oh, Sapa sapa teror bab AI. Tolong ajarin aku dong ! Huuu, Studio Work tak siap lagi. hmmm.

ART HISTORY !
Arghh ! Arghh ! cemana nih. Islamic art for final project + final exam. Mujoq 1 paper jaa
tapi, aku apa pun taktau. Benda yg aku present aku tau laa. SPHINX and MASTABA !
ohmennn. Kena pulun sikit ye kak ! Subject penting nihh !

COMMUNICATIVE ENGLISH !
Hm, ecah dah quit. So aku sorg laa dok cangak ! markah group discussion masih 0, mungkin.
Ahh, Sloww sloww.

PHOTOGRAPHY !
Photoshop aku lemah teruk ! adek beradek adobe adobe nih. mmg aku tak mahir lagi.
Balik nih, kena cari tusyen adobe ahh ! Anyone ? 

Budak grafik ! HAHAHA, pelik betei. Cita-cita nak jd askar. Tapi amik graphic design. 
miehehehe.
Tak rare langsung. Okay lahh. Buat semua nih demi cuti sem dan future ! kemonnn iekaaa !

Okayy, nak drawing. jom join waaa ! byee XOXO

Sunday, September 1, 2013

Selamat Hari Merdeka ke-56 MALAYSIA !



Assalamualaikum (:

Selamat Hari Merdeka yg ke-56 Malaysia :)
Semoga terus aman dan makmur Amin.
and 
HAPPY BIRTHDAY ANGAH yg ke-16
1/September/2013
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Jadi anak yg berguna tau !
Belajaq rajin rajin sampai buleh capai cita cita hg tuu !
Along doakan yg terbaik. Sayang hang :*

Kemarin aku peg jenjalan dekat Segamat with kak madie and her beloved
boyfie.
Thank for invite me to join you both :)
Sampai jugak aku dekat Segamat ! HAHAHA
Kalau tak mmg peqak la kau, ieka !

Okayy, Just wanna show my pichaaa.


With Aqilla

                                                                           Aqilla again

 Aqilla again

 With Aqilla, Iera, Yaya and Que

 Mehhhh :3

Me and Kak Madie dalam belon nak balik hometown !

Actually, gambaq masa peg segamat tu takdak pun. HIKHIK
Memasing nak jenjalan sampai takdan nak snap ! Wohoo.
got to go ! byeee :D

Wednesday, August 28, 2013

BANYAK KOT ?



Assalamualaikum,

Apa habaq org kampung. Cek dok tang nih sihat jaa.
Cek rindu nak balik nih.
MAK ! ABAH ! ANGAH ! ADIK !
Along rindu hampa oii, lambat lagi tera nak buleh cuti.
Hmm, Sabaq je laa. Baru sambung study dlm malaysia, tu tera tak pi
oversea lagi. Mau dok oversea nih, berendam ayaq mata ahh aku,
HAHAHA

Lahaii, tudia aku update arini. Aku nak ngadu nih, banyak weyy, assignment aku.
Hmm, sketch saja dok ada dlm 9 dah. Sekali art history campoq prologue.
Esok dah laa En.Azmir nak check drawing.
Oiiii, Tak terligan nak buat ! Erghh. Calm down !
Apa apa pun, siapkan perspektif dulu. Lama sangat aku peram.
Pastu baru berakai bila lecturer nak cek. HAHAHA
Ajaq sikit diaaa.

Haaa, lagi satu pasai jamuan tuu. Sedih weyy, bayaq 10 hinggit.
Tapi makan nasi sejemput. Depa pakat pulun sampai tak ingat org belakang.
Mmg cedih ahh mlm tuu. mujoq kafe tak katup lagi. Mau dak, mmg aku teriak ahh
HAHAHA. Utara pekat baq hang. Tapi tak pekat sangat.

Rindu hang woi ! hikhik. Tah sapa yg aku rindu taktau laa
Dia happy kot laa nih, baguih laaa.
Happy mcm tuu laa kita nak ! nih dok, asyik frust dgn cedih dgn tension jaa.
Takmau ! takmau. Harap depa kekal ahh :) Tapi mau nak kawen 
jgn ahh lupa jemput aku sekali, takkan hampa anggap aku musuh kot :(
Aku ex-classmate hampa gak. hee :D
jgn marah noo. Malam nih idea mencurah curah.
Dok watlek lagi, takpi siap perabeh drawing. pastu gelut ahh esok.
Mana dgn computer application pun tak siap.
Deret formula silap. sampai bebai aku hadap lappy nih.
Haiyerrr.
Hmm, hmmm, perut mintak makanan dah.
Wanna finish my drawing :D byeee loverr


Saturday, August 17, 2013

H O M E S I C K


Assalamualaikum :)

Jarang Jarang nak buleh update status kalau dah balik poli.
Melainkan kalau, ada kelas computer application :D
hii, 

Ermm, laa nih aku rasa mcm nak sepak org jaa ! 
Haaa, sapa yg dok bg masalah dekat family aku tuu.
ishh, menyusahkan betul !
abg tak abg !

Okay, lahh. Aku homesick teruk nih. byee :'[

Monday, August 12, 2013

SALAM LEBARAN



Assalamualaikum :)

Salam aidilfitri. Maaf zahir dan batin.
Saya Zalikha binti Zainol dari Langkawi ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada
semua ye. Hihi.
Best nih kalau bertugas di perantauan nih *macamaskar


Ermm, raya taun nih ada yg best ada yang taaaaak best !
Kita story yg best best, good good dulu ahh.
Taun nih, balik rumah tok. Even rumah tok dekat kampung sebelah
tapi taun nih, makngah balik raya dgn tok, yeay !
Lepastu mokcik mokcik waa, pokcik pokcik waa yg dok perlis pun
mai raya sini, yeay !
Taun sebelum sebelum nih,semua raya rumah masing masing.
tak bertegur sapa.Now,allamdulillah :)

Yang taaaaak best pulak, errhhh ! abang waa selalu spoilkan mood family.
Grr, balik raya rumah mak dia takmau pastu mai semak sini.
Please laa,waa tension dgn lu. Waa tau waa rude,. tapi waa tetap tak suka
Harap maklum

Blerghh, 13/8 dah makin hampir. Malasnya nak balik poli.
Dah laa susah nak balik, alahaii. Nak cuti lambat lagi :'(
Waa tak suka someone tuu !
Pedih wohhh ! Tak penah waa kena mcm tuu.
Mmg berkesan ahh sampai laa. Waa ingat lah sampai bila bila.
Lahai, Waa harap waa tak se'room' dgn lu dah. sorry to say sis !
HUHUHU

RAYA PERTAMA

RAYA KEDUA


Okay, sambung makan kuih raya :D

Thursday, August 1, 2013

BALIK KAMPUNG


Assalamualaikum :)

Ehem Ehem, Dengan ini saya mengistiharkan bahawa esok saya nak 
BALIK KAMPUNG ! YEAYYYY *bunyimercun

Ya Allah, kau selamatkanlah perjalananku. Semoga aku dpt berbukadgn family tercinta.
Wahh, eksaited gilew baq hang. Tapi susah hati tetap terasa sebab sebab
Assignment belum hantor. Esok last submition date :,)

Takpa, sabar. Balik japg terus fokus tau :*
Drawing pulak, En. Azmir bagi duit raya. Tahukah anda duit raya tu apa ??
Kena siapkan 7 perspective drawing. ohhmyydrawingg.
HMM,sabo jelaa. Nak berjaya mcm tu la.
Prologue just nak siapkan dlm AI ja.
Balik ni p amik lappy, buleh siapkan :,)
Okay laa. nak share tu je laaa.
Byee READERS :*


Thursday, July 25, 2013

Nak balik rayooo :D




Assalamualaikum semua :)

hmm hmm, harini baru buleh update blog. Susahlaa kalau tak ada lappy dgn internet ni.
Nak buat apa pun susah. Naseb ada aqilla, dia yg tolong aku banyak.
Ya Allah, baru sekarang aku rasa betapa susahnya nak berjaya.
Dulu time sekolah, aku watlek jaa. Kerja sekolah pun tak penah siap.
Asyik mengelak jaa bila cikgu mintak homework.
Haa, sekarang amek kauu ! semua kerja kena on time.
Wahhh, dah jd student poli kan :')

Ermm, bersyukur sangat aku dok dekat Muadzam Shah nih. Ada jugak org yg banyak tlg aku
Terutama kak madi. Dia banyak tolong aku.
Sampaikan sanggup bayarkan tiket flight semata mata nak aku balik raya lama.
hmm, seriously, terharu.
Takpenah lagi org buat mcm tu.
Aku gtau parent. Depa pun mcm rasa serba salah.
Mungkin aku menyusahkan kak madi.
Apa apa pun, aku harap, aku dpt bantu kak madi kalau dia dlm problem.

Flight aku dari 6/8. Ditukar ke 3/8.
Yeayy, thankss kak madi :')
Housemate dia pun smpoi. Kawan dia pun sempoi.

Hmm, sebelum balik raya, banyak assignment kena siapkan.
Kemon ieka ! Hang buleh buat yg terbaik tauuu.
-photography
-prologue to graphic design
-drawing

okay, nak sambung kejaa. byee :*

Wednesday, July 17, 2013



Assalamualaikum.

Haiiii, Puasa tak semua ?

Harini update lagi, sebab ada computer application.
So, buleh lah update. Kalau tak jangan harap. Line internet sini mmg 'laju'
Actually, tak sabar nak balik rumah nih ! Cepat la ogos...

Ehh, time's up ! byeee. 


to be continued.......................

Wednesday, July 10, 2013

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN



Assalamualaikum.

Bonjour. 
Pheww, harini baru buleh update blog sendiri. hiks ^^
Lect suruh buat blog group, tapi aku amik kesempatan nih
Nak mengucapkan
 selamat menyambut bulan ramadhan.
Harap ramadhan ni akan membawa berkat :)
 Tapi aku kat sini homesick sebab first puasa jauh dgn parents
Humm, Walaupun dulu sekolah dekat perlis. dekat jaa.
every weekend aku buleh balik. Tapi sekarang takkk :,( sobs sobs
Jauh nun di pahang doh !

Actually, tak sabar gilosss nak balik rumah. Rindu segalanya.
Rindu mak. Rindu abah. Rindu adek. Rindu angah
 Paling rindu ialah masakan mak akuuu ! arghhh stresss

Okay lahh, nak buat keja nih. Byee semuaaa :*

Saturday, June 29, 2013

From Muadzam Shah to Putrajaya.



Assalamualaikum...

Hai memba :) haa, aku semakin berani untuk bergerak sorang.
Okay, Ada improvement ! kena hakis perasaan malu untuk bertanya, dan berkomunikasi
dgn strangers :D

Okay, nih first time aku peg putrajaya sorg diri. Kalau sebelum nih, jgn harap
nak peg alor star sorg sorg pun, Fikir berpuluh kali.
HAHA, macam mana aku buleh sampai Putrajaya ?
Mungkin disebabkan aku boring or wanna buy something ?
HAHAH, jawapannya ? tett. Oh, start merapu.

Actually, aku mai sini sebab bosan dok kamsis walaupun assignment bertimbun.
Hmm, dgn duit takda, so terpaksa laa aku keluar amik duit. 
alang alang tuu, amik duit peg laa beli barang drawing yg lect suruh beli.
 roomates aku punya la banyak soalan sebelum aku keluaq.

HIHI, depa mmg terbaik :) dyna, mieda, nuha, semua org pantai timur.
classmate pulak, buleh laaa. Masa mula nak kenai semua masuk.
Tapi bila dah kenai, start ah buat perangai mcm budak sekolah. -.-
HAHA, kesah pulak. 

Dalam class aku kawan dgn Aqillah. dia nih style diam. tapi pandai.
then, aku kawan dgn semua.

okay lahh nak peg beli brg seni. byeee :*
 

Wednesday, April 10, 2013

Today !



Assalamualaikum :)


Haloo halooo, kopi kaa milo. HAHAHA
Paa habaqq org kampunggg ? Sehat ke dakk ?
Hikk *merlaaaa

Okay, nak cerita sikit pasal hari nih. Waa manyak happy ! manyak sedih jugak woo
Hmm, Marah aku or apaa nihh ? Mcm takmau cakap pun hadoo.
Mcm bencik pun hadoo. Aku rindu kengkawan. Huu, sedih bila jd cenni.
Okay, abaikannnn :')

Harini aku eksaited segala galanyaa. Sebab nak p tengok mssps dari pagi sampai ptg.
Sebab acara kegemaran. Wehuu
Hujan lebat dibumi perlis. Separa lencun aku dibuatnya :)

Okay, Rasa mcm nak stay sini lama lama tak pun,Pi holiday dekat Hawai XD 
Banyak duit abah kau ! HAHA

Td aku ternampak post kawan aku nih.
Sahabat nih, tak penah ada rahsia diantara mereka.
Wohoo, err. 
Sahabatku ? Adakah you sembunyikan apa apa dari I ?
Lagi satu, I nak mintak maap bebanyak,
Kalau ada terasa atau ketidakselesaan bersama I. 
I mintak maaf dari hujung rambut. Ahh, soryy
kalau ada susahkan you ? Ganggu masa you dgn cinta hati
sory sbb suka cancel plan last minute.
sory sebab terbusybody maybe.
HUHU. Maapkan saya yaa kawan :))

Err, idea asal hilang. 
nanti waa ingat, waa update balik.
byeee.

nih jaa pun yang sempat amik gambaaa :)

Port lepak bila ponteng kelas dulu :D HAHAHA



Saturday, April 6, 2013

Hari Pertahanan Awam





Assalamualaikum :)

Tengok nihh ! Gambaa masa pegi perhimpunan P.A dekat Dataran Ayer Keroh Melaka

See :)
On the way nak p City Plaza.

Num 2 ! Sista Dayah yg baju putih tu.


Tak ready lagi lahh :/ From left kak anisah, kak miko, kak dayah 


From left uncle chan, Me, Kak Miko, Sjn Su


Muka mengantok !


Hahah, nampak poyo jaa kan muka aku :P

Time p melaka, before p pun dah mcmmcm feeling :3
Okay lahh. Apa apa pun cenggini (Y)
Baru nak masukkan gambaa, sbb Kak miko baru upload. 
Okbyeee.



Thursday, April 4, 2013

SAHABAT !




Assalamualaikum :)




Okay. Ini gamba waa pinjam dekat fesbuk sapa tah.

Grasias maa friendssss :*



New header !



Assalamualaikum. 

Hai everybody :) 
erm. Ok. Nak bg tau yg ieka dah tukar header !
Huduh kan ? Tapi comel :P
Acah puji diri seniri pulak. hikss.

Sendiri punyoo idea. Haha. tangan tak berseni kayy -_-

Kreatif dok ? HAHA

HAHAHA. bangga kayy bangga :D 

Btw, Kite suka lahh tengok pawah dgn paeh !
Suwittt gituewww. Awww
Semoga depa kekal sampai ke kawen ;) hahaha
AKU SAYANG HANG TAU WAN FARAH NAJIBA !
Nt anak hg pun comel ! AHAKS. 

Gamba curik ^.^
faiz --> Farah :*

see ? Comel kan depa dua nih. Act, ieka tak kenal sangat dgn
boyfie dia :)
Okay lahh. takdak idea lagi laa nih.
Td ieka beli purse baru. hikss.
Finally ! 
TAAADAAAAA~

Hewhew.


Okayy take care :*

Wednesday, April 3, 2013

Royal Malaysian Navy !



Assalamualaikum.

Ya Allah, Pemudahkanlah urusanku ini. AMIN

Sedihnyaa. Taun nih hanya pengambilan lelaki ja :'( 
Untunglah mereka. Bila pulak pengambilan perempuan ?
Abg navy tu kata next year. Alohh~ rasa lambatnyaa, rasa ruginyaa, rasa menyesal.
Alamat nasi sudah menjadi bubur. Dulu dpt peluang study. Aku siakan
Laa baru hegeh, sbb apa ? Sebab nak jadi navy. MATH ! SAINS ! ENGLISH !
DIUTAMAKAN (KEPUJIAN) Aku ? Sains jaa yg lepas, yg lain Hancurrr.

Semangat mmg dah down, tapi sejak aku p tengok LIMA tu.
Nak jd TUDM mmg aku kena pulun lagi. mmg kena kepujian terus 
3 matapelajaran tu. hihihi. mcm tak layak jaa. Tapi 
Sejak aku masuk pameran TLDM tu, Terus naik balik semangat aku. 
Kakak tuu terus bagi semangat.
Walaupon pada mulanya, dia maybe ingat aku nih seorang yg genius. HIHI
Terus dia mintak aku apply UPNM. HAHA okay mmg lawak --'
Dia taktau yg keputusan aku nih, takat nak keja besa besa. buleh laaaa. 
Tu pun kalau org mau
Huhuhu.
Dia bg 2 pilih.
Pilihan pertama (pegawai kadet) -utk lepasan upnm
HAHA. sekurangnya 6A baru buleh p sana. Aku 6A ? 
ohh, jauh sekali.
then dia kata.
Pilihan kedua(perajurit muda)
Haa, yg nih pun belum tentu aku layak. HAHA
keutamaan diberi kepada calon yg dapat kepujian bg 3 matapelajaran tu.
huhu. kalau ada rezeki inshallah. dapat jugak jd navy. Amin amin amin

Navy laa cita-cita aku dari bangku sekolah. 
Kakak tu kata, kalau kita nak sesuatu tu, usaha sampai dapat. 
jangan menyesai satu hari nanti 
Thanks kakak sebab bg semangat.
Apa apa pun, aku harap aku mampu mengejar cita cita aku nih.

Tahun depan usaha selagi termampu. inshallah.
Doakan aku :)




Hai PERLIS :*


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Berdirinya saya disini ehh.. duduknya saya disini ialah untuk 
HAHAH
ini semuaa poyoooo :p

Okay okay. Serious *muka serious*
Sebenarnya saya sudah berada dibumi perlis, woahhh.

yeay !! hai perlisss :*

Banyaknyaa perubahan. Nampak sangat lama tak balik sini. wuuu.
Aku balik sini sebab nak jumpa pakcik waa yg jauh nun di Sarawak.
Dia balik holiday with his future wife *inshaallah.
hihik. Mau tau dekat dia aku tulis ceni. mamposss :D BHAHA

Act, aku rindu kawan-kawan kt sini. Nak jumpa payah sekali. Memandangkan 
mereka sibuk. Biasalaa student, aku ? pemalas. HARHAR.
ermmm, okay lahh. Harap jumaat nih plan berjalan dengan lancar sekali, AMIN.
Nak bersteamboat dgn memba lama. Wuuu, can't wait. Tpi mungkin kurang best
Sbb incik ahmad sabry belum pulang ke tanah kelahiran beliau. Aku pulak 
dah kena balik Langkawi ahad nih. alooo. Nak tengok mssp :(
Harap sempat. AMIN.

Err, baru nak seperais memba kesayangan kitewww, tapi diorang dah tawuuu
soryy shikin :* ! sory farah :* ! 
Sedih mak nakkkk :'( 
Bukan takmau habaq, tapi nak kasi seperais *hak ! bajet aku vip :3

Pagi tadi cedihh bangat ! kitew hantoo pokcik kite kelik sawak :(
jap jaa dia balik sini. huhu.
Tapi takpaa, nanti dia kata dia nak balik sini balik. HARHAR. Tak sabooo.
Bulehh p merata lagi.
Ahh, jeles depa dah ada phone canggih gitewww. 
Nanak jugakkkkkk :'( nangeh guling bawah meja. 

Wehe, blog dah bertukar wajah. Kembali kepada asal, muah sikit.
Okay laaa. dah blur nihhh. 
Byeee sayang :*