Blogger Backgrounds

Friday, October 26, 2012

RAYA RAYA :D

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)

Hai ex-boiprengg ;)

Haloo people. Sihatkah anda dipagi raya ??
kalau sihat, jum peg beraya, kalau kurang sihat. Rehat dirumah yerr.

Hmm, jadual aku harinih sepatutnyaa kerja.
Tapi memandangkan hari raya. So, aku tak p keja lah.
Semangat raya katakan, tapi tetiba diserang sakit perut >.<'
erghh, sabo jelaaa.

Hm hm :/ bosan teruk, jpg aku nak p cenang raya dgn kak paeh,
kak ila, kak miko.
Sapa nak ikot, jummmmmm :D 

Haishh, kalau raya jaa. Mesti teringat someone --'
Aduhaii, 
Macamana nak lupa seseorang dgn cepat :O ada petua dak ?
Kalau ada, sharing is caring ;)
Ehh !
Esok mak aku buat sup. Jemputlahh.
Adek aku kemain lagi, nak bawak GF dia.
berani pulak. 
AKU ?
Aku bawak kawan kawan dah laa.
boiprengg takdak.
HAHAHAXD

Haaa, sebut jaa pasai boiprengg nih. 
Aku meluat ahh org yg ngada ngada nihh.
Suka p heboh merata --"
Aku tak suka sapa sapa pun yerr.
Aku buat mcm tu sbb. Aku dah gtau kan ?
HAAA, nih ngada lebih.
rimas tau dak 
bukanbajet
Aku suka kawan jaaa.
Tak suka lebih pada kawan.
werrr !

Wanna sleep for awhile :D byee crushhh :*


Tuesday, October 23, 2012

Farasheraim :)

Hi crush :)

Pekabooo readers sekalian :D
Anda sihat ke ?
aku sihat jahh.
HIHI

Lama mana tak update nih, rindu nak menaip pulak.
minggu lepas busy dgn LIMBC :D
Langkawi International Mountainbike challenge.
5 hari aku standby sana.
Best woo.
jumpa rider malaysia. COMEL :)

Okay nak cerita pasai harinih.
Aku menanges, sbb abah aku tak bg aku p perlis. wuu.
aku nak jumpa fara sheraim.
cedih gilaaa.
huhu
next week besty aku nak g china
finally abah aku bg jugak. weheee.

Ermm, tak tau nak tulis apa daa.

bye crush ! lebiuu :*

Wednesday, September 19, 2012

Fever + sore throat + headache = feeling not well.

Hi Doctor !
Can you help me ?

Sakit tekak dah beberapa hari dah.
Demam baru kelmarin :( mana cool pun.
Now headache pulak. Sabar dgn ujiann nih.

Dah malam nih ada birthday bambam :(
Nakpi tengok budak comel tuu.
Buleh jugak bg kasut abah dia balik. ermm

Ya allah sembuhkan lah aku :') amin.

Malam hari Malaysia tu, aku tak p pun.
Sbb abh aku bawak p night market.huuu
pun buleh laa.
grrrr *cejukkkk*
Nak demam balik kaa ? :'(
huemm. Jangan laaa.
Esok aku nak ganti Basir.
Kesian dia, Dia ada hal. Nak p jaga ayah dgn mak dia kat hospital
Selain itu, buleh jugak aku kumpul duit :')
Ermm, headache attack meeeeeeeee ! ohmann.
Manyak cejuk woo, walaupun harinih panas.
Jumlaa, nak tidoq st.
Err, kitaa jumpa abg adiiiiiii :D HAHA

byee people :')

Sunday, September 16, 2012

Selamat Hari Malaysia :)

Hi malaysian :)

Hari nih 16/ september / 2012
hari ahad
Hari nih ialah hari malaysia :D
'Janji diTerpati'
Semoga malaysia terus berada dalam keadaan aman dan makmur !
AMIN :')
i'm proud to malaysian
Lol, skema gila aku 
Okay, harini ! satu malaysia menyambut hari malaysia.
Then, kami semua cutiiii :P wuhuu osem kan !

Malam nih ada perbarisan, cool kan ?
Erm :/ aku nak p. jugak :(
Harap abah aku bg p malam nih, weheee
Dekat underwaterworld ! mai ahh.
Buleh kitaa jumpaa :D HAHAHAH

Errr, nak gtau yg tuu jaa. Semalam aku buleh keluaq (Y)
Okay lahh, nak sambung tengok ben10 :D
byeee

AKU DAH DELETE HANG :) bestnyaaaa.

Tuesday, September 11, 2012

PAVLOVA mamamiaa !

Hi future husband :D

Time nih, i nak tunjuk resipi 
PAVLOVA :)
Hee, penah i rasa dulu, tapi i tetiba hilang ingatan bila i makan
Harituu, aunty sebelah rumah bagi :)
Aku dgn rakusnya menghabeskannya ! HAHAHA
*i'm cruel and i know it :P

Okayy, aku dah cari resipi then aku dah ubahsuai versi aku
Muehehe XD 
Aku nak try lahh. Tapi kena tunggu elaun keluaq dulu
Baru buleh try :D Sekarang pokai teruk , wuuuu :')

Okay , jum kita bermulaaa

BAHAN-BAHANNYA :)

-8 biji teloq (amik putih jaa nahh :P)
-300gram gula kastor
-4 camca besaq tepung jagung
-1 camca kecik esen vanila
-1/2 camca kecik cuka makan naa (p/s : jgn sesekali guna cuka getah)

TOPPING-TOPPINGNYA :)

-250gram whipping cream
-30gram gula icing
-1/2 camca esen vanila
-fresh fruit laa :) Seperti strawberi, blueberry, kiwi, grape, pineapple
(blackberry taksesuai ehh)

HAA :) CAQHA-CAQHANYAA :P

1. Make sure mangkuk or besen yg you all guna tu bersih ye. Putarkan putih
teloq sampai keluaq 'soft peaks'. Tambah gula kastor sikit-sikit. Lepastu
putaq sampai keluaq 'stiff peaks'. Make sure gula tu hancoq betoi-betoi naa.
Boh esen vanila , cuka, dan tepung jagung. putaq sampai sebati :)

2. Lukis bulat besaq ataih baking paper *jgn guna kertas A4 sudah. After that,
boh adunan tadi ikot bulat tu, bagi kemaih kemaih naa. Hangatkan oven

ikut mcm nih laa :)

anda 180 degree celcius and tukaq ke 120 degree celcius sebaik saja
nak masukkan adunan tu kedalam oven. Bakaq 1jam, sejukan dia 30 minit :)


TOPPING PULAK :D

1. Putaq whipping cream sampai 'soft peaks'. Sweetkan dia dgn gula and esen vanila

2. Boh whipping cream keatas PAVLOVA comel lagi gebu sampai menutupi
bahagian ataihnya. Makeupkan PAVLOVA tuu dgn buah-buahan fresh tadi :)

TADAAAAAAAAAA~ dah siap pun. Jemput la makan :P

Delicious >.< sedap sehingga menjilat pinggan :P
Hikhik


p/s : aku taktau sebenaqnyaa 'soft peak' n stiff peak'. Tapi aunty tu kata
pukul putih telur tu sampai kembang, terbalikkan mangkuk tuu, kalau
tak jatuh, superb ahh ! kalau jatuh, padan muka :P p mandi
HAHA


PAHAMKAN APA YG AKU CERITA SEBENTAR TADI :D
I
I
I

 V

-SELAMAT MENCUBA YE AWOK-

Monday, August 27, 2012

FINALLY :) I got it !

hi peeps :)

Aha, hari nih baru rasa gedik nak update
Mau tidak aku rasa lazyy sangat !
Ermm :/ badan aku sengal sangat-2
Sbb semalam aku p train taekwando :D
Wuhuuu (Y) ohsemm cek !
best gilooo buleh sepak merata, tumbuk merata.
haaaaa. Hati-hati yaa :P

Err, akhirnyaaa aku dapat apa yg aku nak !
wishlist aku baru satu jaa yg aku tick !
masih banyak lagi.
kemon laaa ieka, buat lagii bg dapat lagi.
haaa.

Okay, pg nih aku kena marah dgn mak aku
sebab tuutttt
act, aku takot sangat something happen kt family aku
abh aku dgn mak aku selalu salahfaham sikit
Hmm :( aku takod sangat-2
harap-2 tak jd apa apa laa.

22-ogos-2012
kerlia punya date laa.
ingat sampai tua.
thanks a lot !
heeee~

aku nak benda nih jaa !
sapa tau kat mana buleh dpt.
satu langkawi aku cari. tapi asyik yg sama jaa
plastik, kaler putih hitam jaa -_-'


comel kann ? mcm aku ><' hahahaha
nahh amek nih
29CCD183
hahaha

okay, perut aku dah nyanyi lagu i'm glad u came dahh.
lapoooooo
byeeee <3

Sunday, August 12, 2012

Berbuka puasa diluarrr

Hi my lovely friend, sistooo and Boifie *for sure :P

Semalam aku p buka puasa kt luooo (Y)
Rumah aku empty :O P mana habeh semua manusia dalam rumah ?
ADAlaaaaa. 
Mak, female lang, and my lil broo p bukak puasa rumah tok.
Abah, male lang p bukak puasa kt tempat lain
Me ? p bukak posa dgn geng JPAM yg ohsem (:
Pehh, rm19 jaa kami makan. Lauk sedap ohhhh 
Terlioq aku mau pikiaq balik
Table kami , kami order
-ikan siakap STIM *awww
-kailan goreng ikan masin
-tomyam campur
-kerabu kaki ayam (Y) SEDAP GILOOO
Hihi teh aihh dgn zappel <3 love it
Kenyang sampai senkak aku makan

Habes makan, kami p parade :)) part paling aku suka
Aku p usha-2 jaaa, rasa nyesai p beli baju huduh tuu, mau tau dekat situ
lagi chantek ! Hahhhh, aku serbu p situ jaaa :( beli. Beli dah :/
Pakai jelaaa kann ? walaupun tak shantex :P
Tapi takpa, kekecewaan terubat !
Aku beli kasut wedges tuuuu , high gituwww.
Catwalk nt aku jalan  ;) 
Terima kasih maksuuuuuuuu :D


Kasut tu lebih kurang mcm nihhhhhhhh :D Heee
adoo discount youu 50% youuuuu
Kalau tadak discount, jgn harap i nak beli
i pakai jee selipar jepun belakang rumah tuu haa :D Heee
Happy nihh, yg nih dah dpat

Tunggu BB laa pulak
Duit pun semakin menipis. Takot kempunan BB laa aku :(

Harap aku buleh. AMIN

Saturday, August 11, 2012

Hari ini dalam sejarah (Y)

Hi awak yg saya sayangi lagi dicintai :P

HAHAHAHAHAHAHAHA
Sangat lawak okaaaay :)
Org yg aku ingat budak tuuuuuu, 
Rhupe-rhupenyeee anggota doh.
Budak tuu cousin dio. Ehem ada change dak ? (; kejip kejip matoo
I loikeee, Galokk sikit takpaa kenn ?
HAHAHA 
Hari nih aku p shooping McD n SR kat fair. OHsemm (Y)
ushaa-2 whatt ? besa kena karate ?
i'm fasting lahh. err

Okayy. Jd ke dok plan tuu aku taktau lewww
Huhu
takod akuuuuuu, Huemm :/
Kboiiiii

Friday, August 10, 2012

NIGHTMARE :/

Hi Future husband :)
*galoook ;)

Happy jugakk tapi semalam akuuu.
Semalam kann ! akuu kann ! mimpiii kan ! Hmmm :/
Akuuu mimpiiii aku tak layak p tenteraaa :(( Naknangessssssss.
Aku tak lepas ujiannn fizikallll. Ohhh :O Akuuuu takmauuu mimmmpiii tuuu
jadiii keenyaaataan :'( Aku nak jadi tenteraaaaa. Harap akuu buleh capai cita-2 akuu
Hummm :/ Mimpi tuu suruh aku berusahaaaa koot !!! 

Jade Jones :O

Hi Boifie yg beriman lagi disayangi ;)

Ahaa, sejak tengok Olimpik london nihh. Berminat pulak dengan
TAEKWANDO nihh :))))
Naseb ada kawan yg join taekwando nihh.
Buleh dia ajaq aku kann ? *winkwink*
Next year lahh aku start. Baru Ohsemmm kann.
Minat-minat-minat sangat-2 tgk Jade Jones beraksi.
Mmg terbaik atlet dari Great Britain tuuu.
Dia punya skill hebattt (:

Dia yg kaler MERAH tuuu :D Seee ? 

HahahaXD Mau buleh jd mcm diaaa 
walawehhhh. Terbaikk pak ag oiii :D 
Sapa kacau aku, hahh ! Pashianggg ...
Watchaaaakkkkkkkkkk~ 


One more, aku tak p pun class BM hari nih.


HahahaXD kan dah kenooo marohh dgn mak dah.
Alahaiiii, kwn aku ajak p dgn dia
sbb dia p dgn kereta. 
Tapi nak buat genaaaaaaaa
aku Mengantok ! then aku cakap aku sakit perut
p/s: jgn tiru aksi ini ye anak-2. Menipuuu org sangat tak cool. Act, tu alasan takmau p (Y)

Okay lahhh got too goo babyy :D
Byeee


Wednesday, August 8, 2012

Pocketrocketman :)

Hi peminat sukan tanah air :)

Act, aku nak gtau yg AzizulHasni Awang dapat number 6 
Apa ? hampa kata lekeh ??
Number 6 dlm dunia tauu.
Hang buleh kaa kayuh tera diaa ?
Dok kann ?
HAHA
Buat drama pagi-2 --'

Tahniaahhh saya ucapkan !
Anda dah buat yg terbaik utk MALAYSIA !!!!!
Kami sentiasa menyokong Team Malaysiaa

Nt kita sokong Pandelela Rinong pulakk
Harap dia buleh sumbang emas utk MALAYSIA.
Go MALAYSIA go

Go IEKA go
Hang p tidoq , esok S-E-K-O-L-A-H !
Huemm :/
KByeeee
Plan tuu menjadi gayaaaa :P

Lepchiuuuu boifie yg baik lagi kacak ;)

Tuesday, August 7, 2012

Movinggggggg :p

Hi Future Boifie yg kacak lagi baik :))
Merapu kayy !

Heee, today aku p sekolah jugak even aku tido lewat semalam.
Phewwww --' pukul 3 baru sampai rumahh COOLLLIOOO ohh.
Aku p tolong menolong membawa berkat :P
Alaaahhhh, p tolong org pejabat packing barang pindah p pejabat baru.
Haaa, bangunan sikit lawaa, tapi sunyi sunyi sunyyyii *ala-2 lagu kosong
Naseb pintu tak di kunci. Kalau dak merempat aku di kaki 5 rumahh :D HAHA
Dan masih bernasib baik sbb abh aku tak marah :D Whaaaa terharu i.
Selalu dia marah kalau balik lewat. Heee
Awesome gilaaa semalam. Walaupun org tak ramai tapi rancakk (:
Yg ada pun ;
-Tuan tajjul
-Sarjan Jo
-Paksu
-Maksuu
-Cik lan
-Abg madi
-Kak dila
-Kak leyaa
-Kak mass
-Jat
-Nijim
-Pak syed

Aku susah hati tak sangga takot kena marah. Rupanyaa tak.
Selamat aku ! THANKS ABAH
Baju sekolah pun dah siap.
Hummm :') terharuuu ! 

P sekolah awai sikit hari nih.
Baca yassin dan mengushaaaaa ;) tu dahh mmg hobi aku dari dulu lagii
habes baca yassin masuk kelas sejarah.
Huarghhhhh :O mengantok gilooo
Nak lena tak berani pulak hari nih. Sbb dia bg keja :/
Apa lagi, lawan merapu dgn Najjah leww.
Naseb adoo dia. MAu dak mati kutu den :P
Habes semua-2 tuuuuu
Aku NAK BALIKKKK la hoiii !
Bosan tau dak. Hari nih superb
kelas tambahan sastera takdak.
Mmg aku nampak jalan ke rumah laaa :) 
Gendut weyyy. Cepat laaa mai amik akuuuuuuu.
Igt aku sukaa tunggu kat sini :3

Hahh, sampai punn
Jom balik rumahh :))